עוף סיני שיכור (Zuiji)
עוף מבושל או מאודה שמספיגים ביין אורז. אחרי קירור של שמונה שעות היין מתמצק לג'לי עדין, שעוטף את העוף ונמס בפה

באופן מסורתי, אוכלים את העוף קר, כמתאבן, בעיקר בקיץ. במתכון המקורי, שמגיע ממזרח סין, משתמשים להכנת המנה ביין אורז Shaoxing, אבל אפשר להשתמש גם ביין אורז סיני אחר או אפילו בשרי יבש.
עוד דרך: במקום לבשל את העוף מאדים אותו בסלסילה מעל מים מתובלים בבצל ירוק, ג'ינג'ר ומלח 40 דקות. משתמשים בנוזלי האידוי להכנת הרוטב.
רכיבים
1 עוף שלם צעיר במשקל כ- 1 קילו
1 כוס יין אורז סיני
3 גבעולי בצל ירוק שלמים
1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית מלח
1/2 כפית מיקס גרגירי פלפל לבן ושחור, שלמים
2 כוסות יין אורז סיני או שרי יבש
2 כפות סוכר
להגשה:
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
הוראות הכנה
1. מניחים את העוף בקערה ויוצקים עליו מים רותחים לכיסוי. משהים חצי דקה ומסננים. תולים את העוף למשך שעה לאוורור ופתיחת הנקבוביות.
2. שמים בסיר גדול יין אורז, בצל ירוק, ג'ינג'ר, מלח וגרגרי פלפל. מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את העוף ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה למשך שעה נוספת או עד שהנוזל קר. שומרים כך עד ההגשה (אפשר לשמור במקרר אם לא מגישים באותו יום).
4. מסננים את נוזלי הבישול של העוף וממשיכים לבשל אותם על סף רתיחה 10-15 דקות עד שהם מצטמצמים לכמות של שתי כוסות.
5. מוסיפים יין אורז וסוכר ומבשלים יחד כחמש דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. טועמים ומוסיפים מלח, במידת הצורך.
6. חותכים את העוף עם העצמות לנתחים קטנים ומניחים בקופסה. יוצקים עליהם את הנוזלים, מכסים ומעבירים למקרר לשמונה שעות, לספיגת הטעמים. העוף יוצא מהמקרר כשהוא עטוף בג'לי מתקתק.
7. אוכלים קר עם בצל ירוק קצוץ מעל.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
