עוף סיני שיכור (Zuiji)

עוף מבושל או מאודה שמספיגים ביין אורז. אחרי קירור של שמונה שעות היין מתמצק לג'לי עדין, שעוטף את העוף ונמס בפה

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוף שיכור (Zuiji) של אורלי פלאי-ברונשטיין |
עוף שיכור (Zuiji) של אורלי פלאי-ברונשטיין |צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
9 שעות

באופן מסורתי, אוכלים את העוף קר, כמתאבן, בעיקר בקיץ. במתכון המקורי, שמגיע ממזרח סין, משתמשים להכנת המנה ביין אורז Shaoxing, אבל אפשר להשתמש גם ביין אורז סיני אחר או אפילו בשרי יבש.

עוד דרך: במקום לבשל את העוף מאדים אותו בסלסילה מעל מים מתובלים בבצל ירוק, ג'ינג'ר ומלח 40 דקות. משתמשים בנוזלי האידוי להכנת הרוטב.

רכיבים

1 עוף שלם צעיר במשקל כ- 1 קילו

1 כוס יין אורז סיני

3 גבעולי בצל ירוק שלמים

1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ

1 כפית מלח

1/2 כפית מיקס גרגירי פלפל לבן ושחור, שלמים

2 כוסות יין אורז סיני או שרי יבש

2 כפות סוכר

להגשה:

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

הוראות הכנה

1. מניחים את העוף בקערה ויוצקים עליו מים רותחים לכיסוי. משהים חצי דקה ומסננים. תולים את העוף למשך שעה לאוורור ופתיחת הנקבוביות.

2. שמים בסיר גדול יין אורז, בצל ירוק, ג'ינג'ר, מלח וגרגרי פלפל. מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את העוף ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית-גבוהה. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה למשך שעה נוספת או עד שהנוזל קר. שומרים כך עד ההגשה (אפשר לשמור במקרר אם לא מגישים באותו יום).

4. מסננים את נוזלי הבישול של העוף וממשיכים לבשל אותם על סף רתיחה 10-15 דקות עד שהם מצטמצמים לכמות של שתי כוסות.

5. מוסיפים יין אורז וסוכר ומבשלים יחד כחמש דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. טועמים ומוסיפים מלח, במידת הצורך.

6. חותכים את העוף עם העצמות לנתחים קטנים ומניחים בקופסה. יוצקים עליהם את הנוזלים, מכסים ומעבירים למקרר לשמונה שעות, לספיגת הטעמים. העוף יוצא מהמקרר כשהוא עטוף בג'לי מתקתק.

7. אוכלים קר עם בצל ירוק קצוץ מעל.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

BW אמזון רחפנים 256

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

קראק פאי הקלאסי של גוז' ודניאל

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

פרויקט הרצל 138

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

הדרך הקלה והטובה ביותר להימנע מקרני השמש היא להפחית את החשיפה הישירה

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

אבישי בן-חיים

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"