תבשיל עגל וירקות ירוקים
תבשיל אביבי ומשביע שיכול לשמש כמנה עיקרית בארוחת החג שלכם
רכיבים
1 קילו שייטל טרי חתוך לקוביות של 2x2 ס"מ
12 בצלי שאלוט סגולים קטנים, קלופים
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן קנולה
4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
3 גזר קלוף, חתוך לטבעות או משולשים
כוס יין לבן
כוס ציר עגל
1 כף דבש
350-400 גרם ירקות ירוקים לפי הטעם (פול ירוק, אפונה ירוקה, לוביה, אפונת שלג, שעועית ירוקה, שום ירוק, סלרי אמריקאי, זוקיני)
שמן זית
מלח ים
הוראות הכנה
1. מחממים שמן בסיר כבד. מתבלים את קוביות בשר העגל בפלפל שחור גרוס וצורבים אותן מכל צדיהן בסיר עד להשחמה. מוסיפים את היין הלבן ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ לערבוב מיצי הבשר. מבשלים עד שהיין מצטמצם מעט.
2. מוסיפים את בצלצלי השאלוט, השורשים, הדבש וציר העגל. מבשלים בסיר מכוסה כשעה.
3. לקראת ההגשה, חולטים את הירקות הירוקים לפי הסוג והצורך, מעבירים לקערה ומתבלים במעט שמן זית ומלח. מסדרים את תבשיל הבשר בצורה נאה בכלי הגשה, מניחים מעל את הירקות הירוקים ומגישים מיד.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
