צלי כתף עם ארטישוק ירושלמי
מתכון פשוט אך חגיגי לצלי רך-רך בבישול ארוך ששווה כל דקת המתנה לו
רכיבים
2 קילו צלי כתף
1 קילו (כשבע יחידות) ארטישוק ירושלמי
2 בצלים קטנים, קצוצים
2 ליטר ציר עוף או מים
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית קינמון
1 1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
6 כפות שמן זית
הוראות הכנה
בסיר רחב שוליים, מחממים על אש בינונית ארבע כפות שמן זית וצורבים את הבשר משני הצדדים עד להשחמה אחידה. מוציאים ומניחים את הנתח בצד.
לאותו סיר, מוסיפים עוד שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל על אש נמוכה עד ריכוך.
מחזירים את הבשר לסיר עם הבצל, מוסיפים את ציר העוף או המים, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מקפים שכבת הקצף מדי פעם באמצעות כף, מנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים למעט המלח ומבשלים כחמש דקות נוספות.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה ו-45 דקות.
לבסוף, מוסיפים את המלח ומבשלים עוד 20 דקות, ומסירים מהאש.
כתבות מומלצות

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
