שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
נביל אהו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

זו מנה של עשירים ועניים, מנה של כולם", אומר נביל אהו. "אני מגיש אותה היום בצורה קצת 'פאנסית' עם פיתת סאג' (פיתה דרוזית עתיקה). במקור מגישים אותה עם לחם טאבון שהוא לחם עבה. הבשר של המנה יכול להיות חצי עוף או עופיון צעיר, ואוכלים אותו בידיים, בלי סכין ומזלג, עם הלחם ליד, טחינה, שמן ובצל.

"את המתכון למדתי מדודה שלי שהיא בשלנית גדולה. הייתי ילד בן 15 והתארחנו אצלם בבית והיא הכינה את המנה. גם את הלחם היא אפתה בעצמה. כשהתחלתי להיות טבח חזרתי אליה וביקשתי את המתכון. יש אנשים שלא יהיו מוכנים לאכול את המנה הזאת כמו שאני מגיש אותה היום, הם רוצים לאכול אותה עם הלחם המסורתי כמו שעשו פעם. הדבר היחידי שאני מוסיף על המתכון של דודה שלי בעונה הזאת של השנה זה את גרעיני הרימון".

רכיבים

  • 300 גרם של חזה עוף חתוך לקוביות (בלי העצמות) כוס שמן זית
  • 4 בצלים קצוצים דק
  • 3 כפיות סומאק
  • חצי כפית הל טחון
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • כפית פלפל שחור
  • 50 גרם של צנוברים קלויים בשמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • 2 פיתות סאג' (פיתות דרוזיות דקות)

הוראות הכנה

1. להשרות את העוף ביחד עם הסומאק, מיץ לימון וקצת שמן זית למשך חצי שעה.

2. לחמם את השמן ולהוסיף את הבצלים עד להזהבה. להוסיף את התבלינים ולערבב באופן רצוף חמש דקות. בסוף להוסיף מיץ לימון ולהוריד מהאש.

4. באותה מחבת להוסיף שמן זית ולטגן את העוף המושרה, עד להזהבה. לאחר מכן לערבב הכל ביחד עם הבצל המטוגן. בעזרת מברשת להבריש עם השמן של העוף את הפיתות, להוסיף הכל על הפיתה, להוסיף צנוברים ולגלגל כדי לסגור את המילוי.

הגשה:

מניחים את הפיתה על מצע של טחינה ירוקה (טחינה בתוספת פטרוזיליה) ומפזרים גרגרי רימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ