מתכון: צלי בשר עם סלרי ועדשים

הבשר והירקות מתרככים מאוד ומעשירים זה את טעמיו של זה, וברקע חמיצות לימונית מרעננת ונעימה

דורעם גונט
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צלי בשר עם סלרי ועדשים
צלי בשר עם סלרי ועדשיםצילום: דורעם גונט
דורעם גונט
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות


רכיבים

  • 1 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (למשל שריר), חתוך לקוביות גדולות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 סלרי אמריקאי שלם, הגבעולים חתוכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ והעלים קצוצים גס
  • 5 כוסות מים
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 2 כפות מיץ לימון (ועוד מיץ לימון להגשה)
  • 3 עגבניות גדולות, חתוכות לפרוסות עבות
  • מלח ופלפל
  • לקישוט: פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

בסיר רחב וכבד מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר עד שישחים מכל הצדדים.

מוסיפים את הבצלים והסלרי ומטגנים יחד כמה דקות.

מוסיפים את המים, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר רך (כשעתיים וחצי).

מדי פעם מוודאים שיש די מים בסיר, ואם יש צורך - מוסיפים.

מוסיפים לסיר את העדשים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.

מוסיפים את מיץ הלימון ומסדרים את פרוסות העגבנייה מעל הצלי.

ממשיכים לבשל חצי שעה נוספת.

מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה, זולפים עוד מיץ לימון ומגישים חם, אפשר עם פירה, אורז או פסטה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ