רוסטביף אנטרקוט בצלייה אטית

הטמפרטורה הנמוכה מאטה מאוד את תהליך הבישול ומאפשרת דיוק רב יותר בדרגת העשייה (בתנאי שיש מדחום למדידת הטמפרטורה בעומק הנתח, בלי לחתוך אותו). הבשר נצלה בצורה אחידה לכל עוביו, ונשאר עסיסי וטעים

דורעם גונט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
רוסטביף אנטרקוט בצלייה אטית
רוסטביף אנטרקוט בצלייה אטיתצילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 2.5 קילו אנטרקוט בנתח אחד, מיושן ומוכן לצלייה, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות גרגרי פלפל שחור
  • עלים קצוצים דק משני ענפי רוזמרין או תימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 1.5 כפות דבש
  • 1.5 כפיות חרדל

הוראות הכנה

במכתש ועלי (או בעזרת בקבוק זכוכית מגולגל על קרש חיתוך) שוברים את גרגירי הפלפל. מערבבים את הפלפל השבור בקערה עם יתר חומרי התיבול, ומושחים את נתח הבשר מכל צדדיו.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים עליה רשת, ועליה את הבשר. צולים בחום של 110 מעלות, עד שהחלק הפנימי של הנתח יגיע ל-58-60 מעלות (דרגת עשייה מדיום, כשלוש שעות, תלוי בתנור ובנתח).

מוציאים את הבשר מהתנור ומניחים לו ל-10 דקות לפני שפורסים לפרוסות דקות. מגישים חם או קר, כמנה עיקרית או כמילוי לכריכים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ