מתכון: קציצות עוף בסלרי וזעפרן - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: קציצות עוף בסלרי וזעפרן

את הניחוח העשיר של תבשיל המתובל בזעפרן קשה לתאר, על אחת כמה וכמה כשמדובר בקציצות

8 מנות דרגת קושי: בינוני
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 3

רכיבים

לקציצות:

500 גרם בשר פרגיות או חזה עוף טחון

ביצה
רבע כוס פירורי לחם
בצל
צרור פטרוזיליה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
רבע כפית פפריקה חריפה

לרוטב:

4 כרישות (ללא החלק הירוק) פרוסות לחצאי עיגולים

4 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
2 ראשי סלרי בינוניים קלופים, חצויים ופרוסים לרוחב לפלחים בעובי חצי ס"מ
ענפי ראשי הסלרי ללא העלים, קצוצים
חצי פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים

תבלינים לכתישה:

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית גרגירי כמון שלמים
חצי כפית גרגירי כוסברה שלמים
רבע כפית פפריקה חריפה
רבע כפית כורכום
10 חוטי זעפרן
2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. צרים כדורים עגולים ויפים. מניחים בשכבה אחת על קרש חיתוך משומן קלות ומצננים מכוסה שעה במקרר.

מוזגים שמן זית לסיר רחב שיכול להיכנס לתנור. מטגנים בו את הכרישה 10 דקות. מוסיפים לסיר שום, פרוסות סלרי וענפיו ופלפל ירוק חריף. מטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות. במחבת יבשה מטגנים את התבלינים דקה עד שהם מעלים ריח. מעבירים למכתש ועלי וכותשים לאבקה גסה. מוסיפים את התבלינים לסיר ומטגנים 3 דקות. מוסיפים מים, מרתיחים ומוסיפים את הקציצות לסיר. מכסים ומבשלים חצי שעה על אש בינונית בלי לערבב. מחממים תנור ל-150 מעלות.

פותחים את המכסה של הסיר, מערבבים בעדינות, מכסים בחזרה ומכניסים לתנור. אופים חצי שעה. מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או פירה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות