מתכון: קציצות עוף בסלרי וזעפרן

את הניחוח העשיר של תבשיל המתובל בזעפרן קשה לתאר, על אחת כמה וכמה כשמדובר בקציצות

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:8 מנות
זמן בישול:שעתיים

תגיות:

רכיבים

  • 500 גרם בשר פרגיות או חזה עוף טחון
  • ביצה
  • רבע כוס פירורי לחם
  • בצל
  • צרור פטרוזיליה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • 4 כרישות (ללא החלק הירוק) פרוסות לחצאי עיגולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 ראשי סלרי בינוניים קלופים, חצויים ופרוסים לרוחב לפלחים בעובי חצי ס"מ
  • ענפי ראשי הסלרי ללא העלים, קצוצים
  • חצי פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית גרגירי כמון שלמים
  • חצי כפית גרגירי כוסברה שלמים
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • רבע כפית כורכום
  • 10 חוטי זעפרן
  • 2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. צרים כדורים עגולים ויפים. מניחים בשכבה אחת על קרש חיתוך משומן קלות ומצננים מכוסה שעה במקרר.

מוזגים שמן זית לסיר רחב שיכול להיכנס לתנור. מטגנים בו את הכרישה 10 דקות. מוסיפים לסיר שום, פרוסות סלרי וענפיו ופלפל ירוק חריף. מטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות. במחבת יבשה מטגנים את התבלינים דקה עד שהם מעלים ריח. מעבירים למכתש ועלי וכותשים לאבקה גסה. מוסיפים את התבלינים לסיר ומטגנים 3 דקות. מוסיפים מים, מרתיחים ומוסיפים את הקציצות לסיר. מכסים ומבשלים חצי שעה על אש בינונית בלי לערבב. מחממים תנור ל-150 מעלות.

פותחים את המכסה של הסיר, מערבבים בעדינות, מכסים בחזרה ומכניסים לתנור. אופים חצי שעה. מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או פירה.

תגובות