טאג'ין עוף בזעפרן, כמהין וארטישוק ירושלמי - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טאג'ין עוף בזעפרן, כמהין וארטישוק ירושלמי

כאשר ארטישוק ירושלמי מציף את השווקים, אני נזכרת בתבשיל החורפי הנפלא הזה, שטעמתי לראשונה בלב הסהרה במרוקו

10 מנות דרגת קושי: בינוני
 טאג'ין עוף בזעפרן, כמהין וארטישוק ירושלמי
לימור לניאדו תירוש

לא הצלחתי לקבל את המתכון המקורי, אבל יצרתי גרסה דומה לו במטבחי, שעולה לטעמי על המקור. את צנצנת מחית הכמהין אפשר להשיג במעדניות מובחרות וחנויות טבע.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

8 שוקי עוף

4 ירכי עוף
4 כנפיים
למשרה:
שליש כוס שמן זית
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון טחון
2 עלי דפנה
כפית מחית כמהין שחורות או כף שמן כמהין
תבלינים לכתישה:
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כפית גרגירי כוסברה שלמים
חצי כפית גרגירי כמון שלמים
קורט אגוז מוסקט טחון
10 חוטי זעפרן
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כרישות פרוסות לחצאי עיגולים
4 גבעולי סלרי פרוסים לעיגולים דקים
20 שיני שום שלמות וקלופות
8 ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים לרבעים
2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות

הוראות הכנה

שוטפים את חלקי העוף ומייבשים היטב. מערבבים את חומרי המשרה בקערה, מעסים את חלקי העוף במשרה ומשרים שעה במקרר. מחממים את התבלינים דקה במחבת יבשה. מעבירים למכתש ועלי וכותשים לאבקה גסה.

בסיר גדול, שנכנס לתנור, מטגנים בשמן זית חצאי עיגולי כרישה 10 דקות. מוסיפים סלרי ושיני שום וממשיכים בטיגון 5 דקות נוספות, תוך ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים פלחי ארטישוק ירושלמי ומטגנים 2 דקות. מוסיפים עגבניות ותבלינים, מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מגבירים מעט את הלהבה, מוסיפים את חלקי העוף וחומרי המשרה ומבשלים מכוסה 20 דקות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך שעה. בודקים אם יש צורך בהוספת מעט מים. מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את הסיר בתנור וצולים מכוסה שעה נוספת. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות