מתכון: קבב עם בצל צלוי, טחינה על בייבי פיתה

יש הרבה מתכונים לקבב, במתכון הזה הסוד הוא בתערובת הבשר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
קבב עם טחינה לימור לניאדו תירוש
קבב עם טחינה של לימור לניאדו תירושצילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

רכיבים

  • לתערובת הקבב:
  • חצי ק"ג בשר פאלדה טחון
  • רבע ק"ג בשר טלה טחון
  • פרוסת לחם לבן ללא הקרום
  • חצי בצל לבן קצוץ
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל אנגלי
  • חצי כפית כמון
  • להגשה:
  • 2 בצלים פרוסים לטבעות עבות
  • בייבי פיתות פתוחות לשניים, קלויות
  • טחינה גולמית
  • טחינה ביתית
  • סחוג

הוראות הכנה

משרים את פרוסת הלחם בשתי כוסות מים קרים למשך שעה. סוחטים היטב. מערבבים את הבשר עם הלחם הסחוט, שמן זית, בצל קצוץ, פטרוזיליה, ותבלינים. מערבבים היטב לפחות עשר דקות. צרים קציצות עבות ופחוסות ומצננים במקרר, מכוסה בניילון נצמד, לפחות שעה.

צולים את עיגולי הבצל על הגריל או מחבת פסים, עד השחמה, מניחים בצד. צולים את הקבבים חמש דקות מכל צד. מזליפים מעל הפיתה הקלויה טחינה גולמית, מעליה את עיגולי הבצל ומעל את הקבבים.עורמים מעל כל קבב מעט טחינה ביתית, חצי כפית סחוג ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ