קציצות מנגולד ותפוחי אדמה - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות מנגולד ותפוחי אדמה

תבשיל של קציצות ברוטב עם טוויסט מפתיע ולימוני

8 מנות דרגת קושי: קל
 קציצות מנגולד לימון פרסי ותפוחי אדמה
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון טרי

1 ביצה גזר קלוף
תפוח אדמה קטן קלוף
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים
רבע כפית כמון
קורט פפריקה חריפה

לרוטב:

3 כפות שמן זית

12 עלי מנגולד שטופים ופרוסים לרצועות עבות
2 גבעולי סלרי פרוסים לעיגולים
5 שיני שום פרוסות
לימון פרסי מיובש
מיץ מלימון אחד
חצי כוס מים
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לרבעים
עגבנייה מגוררת על פומפייה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים
רבע כפית כמון
קורט פפריקה חריפה

הוראות הכנה

מגררים את הגזר ותפוח האדמה במעבד מזון או מגררת ידנית. מעבירים לקערה.

מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב וצרים בידיים רטובות קציצות עגולות. מניחים במקרר לשעה.

מטגנים בסיר רחב את עלי המנגולד עד התרככות. מוסיפים סלרי ושום. מטגנים דקה. מוסיפים לימון מיובש, מיץ לימון, מים, תפוחי אדמה, עגבנייה מגוררת ותבלינים.

מרתיחים ומוסיפים את הקציצות. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא ערבוב 20 דקות. מערבבים בזהירות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות