מתכון: קציצות מוצרלה ברוטב עגבניות מיובשות וקלמטה

חצי קילו בשר בקר טחון טרי, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס דק, קורט פפריקה חריפה, 1 ביצה, 1 בצל בינוני, 1 צרור פטרוזיליה, 1 צרור בזיליקום, פירורי לחם 20 כדורי מוצרלה באפלו קטנים חצויים לשניים...

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
קציצות מוצרלה

תגיות:

רכיבים

לקציצות:

  • חצי קילו בשר בקר טחון טרי
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס דק
  • קורט פפריקה חריפה
  • 1 ביצה
  • 1 בצל בינוני
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור בזיליקום
  • פירורי לחם
  • 20 כדורי מוצרלה באפלו קטנים חצויים לשניים (שומרי כשרות יכולים לוותר)

לרוטב:

  • 2 כרישות פרוסות לעיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, חתוכות גס
  • 7 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
  • חצי כוס זיתי קלמטה
  • חצי כוס מים עלים מחצי צרור בזיליקום, חתוכים ביד לפיסות עבות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • חצי כפית סוכר

הוראות הכנה

מערבבים בקערה בשר, מלח, פלפל, פפריקה וביצה.

במעבד מזון קוצצים בצל, פטרוזיליה ובזיליקום עד לקבלת מחית גסה. מוסיפים לקערת הבשר יחד עם פירורי לחם ומערבבים. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות, דוחסים למרכז הקציצה חצי כדור מוצרלה, מהדקים היטב. מניחים במקרר לשעה.

בסיר רחב שנכנס לתנור מטגנים את הכרישה עד להתרככות. מוסיפים עגבניות מיובשות, עגבניות טריות, זיתים, מים ותבלינים. מרתיחים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית בסיר לא מכוסה. מוסיפים את הקציצות ועלי הבזיליקום. מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות ללא ערבוב.

מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים בזהירות, מכניסים לתנור ואופים חצי שעה.

תגובות