קציצות בבמיה, עגבניות ולימון - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות בבמיה, עגבניות ולימון

8 מנות דרגת קושי: קל
קציצות בבמיה עגבניות ולימון
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקציצות:

חצי קילו בשר בקר טחון טרי

חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס דק
חצי כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
1 ביצה
1 בצל בינוני
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
פירורי לחם

לרוטב:

500 גרם במיה צעירה

3 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות
כף שמן זית
חצי כוס מים
חצי לימון חתוך לקוביות קטנות עם הקליפה
6 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
רבע כפית פלפל שאטה חריף

הוראות הכנה

שוטפים את הבמיה וקוטמים את הגבעול (משאירים את כיפת הגבעול).

מערבבים בקערה בשר, תבלינים וביצה. במעבד מזון קוצצים בצל, פטרוזיליה וכוסברה עד לקבלת מחית גסה. מוסיפים לקערת הבשר עם פירורי לחם ומערבבים. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות, מניחים במקרר לשעה.

בסיר רחב על להבה גדולה, מקפיצים במיה בשמן זית, עד חריכה, כ-3-5 דקות. מניחים בצד.

מטגנים בסיר שום למשך חצי דקה, מוסיפים חצי לימון קצוץ, עגבניות, מטגנים 2 דקות. מוסיפים מים ותבלינים. מרתיחים ומבשלים 5 דקות על אש בינונית בסיר לא מכוסה. מוסיפים את הקציצות, מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות ללא ערבוב. מערבבים בזהירות וממשיכים בבישול עוד 20 דקות. מוסיפים במיה, מבשלים 5 דקות. מגישים על אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות