סופריטו שש שעות עם בטטות, שזיפים מיובשים וכוכבי אניס - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סופריטו שש שעות עם בטטות, שזיפים מיובשים וכוכבי אניס

תבשיל מתקתק המתבשל ארוכות על אש קטנטנה. להגיש לצד סלט עלי חסה, פלחי שומר וראשד ואורז לבן

8 מנות דרגת קושי: בינוני
סופריטו שש שעות
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

שליש כוס שמן קנולה או חמניות

קילו ו-200 גרם שוקי עוף (8-9 יחידות)
קילו ו-200 גרם לחי פרה או צוואר בקר חתוך לקוביות בינוניות
10 בצלים לבנים קטנים קלופים וחצויים לשניים
15 שזיפים מיובשים מגולענים
2 כוכבי אניס
מקל קינמון
רבע כוס מים רותחים
3 בטטות בינוניות קלופות
רבע כפית מלח
תבלינים לציפוי השוקיים:
כפית וחצי מלח
כפית וחצי פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי
כפית גרגירי כוסברה טחונים
קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מוזגים למחבת 2 כפות שמן ומטגנים על להבה גבוהה חצי מכמות הבשר, עד לסגירת הבשר והשחמתו, כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת. חוזרים על התהליך עם החצי השני של הבשר (מוזגים עוד שמן למחבת רק במידת הצורך). מערבבים בצלחת עמוקה את התבלינים ומצפים את שוקי העוף.

מוזגים למחבת שבה טוגן הבשר כף שמן ומטגנים על להבה בינונית את השוקיים עד להשחמתן מכל הצדדים (3-4 דקות מכל צד). מעבירים לצלחת. מוזגים לאותה המחבת כף שמן ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה את הבצלים, כשצדם החתוך כלפי המחבת למשך רבע שעה, לא מערבבים - הם ישחימו רק בצדם התחתון.

כעת מרכיבים את הסיר: מניחים בצלים בתחתית הסיר, כשצדם השחום כלפי מעלה, מעליהם מניחים את נתחי הבשר ומעליהם את שוקי העוף. מפזרים שזיפים, כוכבי אניס ומקל קינמון. מוזגים את יתרת השמן שנותר במחבת לסיר ומוסיפים רבע כוס מים רותחים.

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה עדינה, מנמיכים לאש קטנה מאוד ומבשלים מכוסה למשך ארבע שעות. בודקים מפעם לפעם אם צריך להוסיף מעט מים.

חוצים את הבטטות לאורכן ופורסים לחצאי עיגולים עבים (ס"מ וחצי). לאותה מחבת מוזגים 2 כפות שמן ומטגנים את פרוסות הבטטות על להבה בינונית-נמוכה, עד השחמתן משני הצדדים. ממליחים ומעבירים לצלחת.

לאחר ארבע שעות בישול מוסיפים את הבטטות וממשיכים בבישול על אש קטנה תוך שמירה על בעבוע עדין עוד שעתיים.

אפשר לבשל למשך כל הלילה ולהוסיף קצת יותר מים בתחילת הבישול.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות