מתכון

פטה כבד עוף

פטה כבד הוא אחת המנות הקלאסיות ביותר במטבח הצרפתי, אז איך מכינים את זה בבית?

מאיר רוזנברג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאיר רוזנברג, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:30 דקות
פטה כבד עוף

רכיבים

פטה:

  • 1/2 ק"ג כבד עוף
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות ברנדי
  • 2 בצלים בגודל בינוני
  • 100 גרם פיסטוקים טחונים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל מלח

ריבת תאנים:

  • 1/2 ק"ג תאנים יבשות
  • כוס סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 מקלות קינמון
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה

מטגנים את הכבד ב-50 גרם חמאה ומתבלים במלח ופלפל. פורסים את הבצל ומאדים אותו בשארית החמאה עד לקבלת צבע זהוב.

כאשר הכבד והבצל קרים, טוחנים אותם היטב, כולל החמאה המומסת, עם הברנדי.

מרפדים תבנית אינגליש בניילון נצמד. על הניילון מפזרים את הפיסטוקים. יוצקים את תערובת הכבד על הפיסטוק ומכניסים למקרר ל-24 שעות.

חותכים תאנים לפרוסות בעובי של כ-3 מ"מ. מערבבים עם שאר חומרי הרוטב ומבשלים בחום נמוך כ-20 דקות למרקם ריבתי.

מוציאים את הכבד מהתבנית. פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומגישים על צלחת בליווי ריבת התאנים וטוסטונים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ