מתכון |

חצילים ממולאים בבשר עם לימון כבוש

חצאי חצילים אפויים היטב בתנור עם מלית עשירה של בשר טלה עז טעם, מחית בשר החצילים, צנוברים ותיבול עדין. מזליפים מעל טחינה ושמן זית ומגישים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
חצילים ממולאים בבשר עם לימון כבושצילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

רכיבים

  • 3 חצילים מוצקים בינוניים (באורך כ-15 ס"מ)
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי קילו בשר טלה טחון (או רבע קילו בשר טלה טחון ורבע קילו בשר בקר טחון)
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 4 שיני שום קצוצות
  • רבע פלפל חריף ירוק קצוץ
  • צרור עשבי תיבול קצוצים לבחירה (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה)
  • 12 חצאי פרוסות לימון כבוש
  • 3 כפות טחינה גולמית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חוצים את החצילים ומרוקנים בכפית את בשרם. משליכים את בשר החצילים המנוקד בגרעינים. מניחים את החצילים המרוקנים על קרש חיתוך.

קוצצים את בשר החציל עד קבלת מחית גסה. מעבירים לקערה, מזליפים שמן זית ומערבבים.

מוסיפים לקערה בשר טחון, צנוברים, מלח, פלפל ולשים היטב.

מוסיפים שום, פלפל חריף ואת רוב עשבי התיבול ומערבבים.

ממלאים את החצילים במלית. מניחים מעל כל חציל ממולא שני חצאי פרוסות לימון כבוש. מזליפים מעל מעט שמן זית וצולים 40 דקות.

מזליפים מעל החצילים טחינה גולמית, זורים עוד עשבי תיבול ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ