שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

צלעות טלה בפונדו לימון

בכל מנה נחה בכוס זכוכית צלע על פונדו לימון עם מנת סלט אבוקדו וסלרי. הגשה מפתיעה שמתאימה במיוחד לאירוח

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צלעות טלה בפונדו לימון
הצעת הגשה
משה אביב, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 16 צלעות טלה
  • 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
  • 1 פלפל קלוי ומקולף ללא גרעינים
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס

לפונדו:

  • 50 מ"ל מיץ לימון
  • 10 גרם חמאה
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 4 עלי מרווה

לסלט:

  • 1 שומר פרוס דק
  • 1 אבוקדו מקולף ומגולען, חתוך לקוביות 1 ס"מ
  • 1 פלפל קלוי, חתוך לקוביות קטנות
  • 10 עלי סלרי קצוצים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים שמנת חמימה.

טוחנים את הפלפל הקלוי עם הפלפל שאטה למחית חלקה. מוסיפים לפירה עם מלח לפי הטעם.

מחממים במחבת מיץ לימון, שום ומעט מלח. מוסיפים חמאה בהדרגה.

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.

מתבלים את הצלעות במעט מלח ופלפל. צורבים במחבת עם מעט שמן זית כ-2 דקות בכל צד.

על צלחת הגשה מניחים 4 כוסיות צ'ייסר וממלאים עד המחצית בפונדו לימון. מניחים בכל כוס צלע טלה. לצד הכוסות מגישים כף גדושה של פירה וחופן סלט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ