מתכון

טאג'ין עוף בדבש ולימון

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טאג'ין עוף בדבש ולימון
טאג'ין עוף בדבש ולימוןצילום: לימור לניאדו תירוש
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8-10 מנות

מומלץ להכין יום לפני ההגשה, שכן בלילה העוף סופג את טעמי הרוטב ומתרכך.

רכיבים

  • 16 שוקי עוף עם קרסול (העיגול הקטן בקצה העצם) חתוך
  • 4 כפות שמן חמניות
  • כפית וחצי מלח
  • כפית וחצי פלפל לבן טחון
  • כפית וחצי כמון טחון
  • כפית וחצי גרגירי כוסברה טחונים
  • כפית וחצי פלפל אנגלי טחון
  • 100 מ"ל דבש או סילאן
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 15 שיני שום בקליפתם

הוראות הכנה

שוטפים ומייבשים היטב את שוקי העוף. מערבבים את כל התבלינים בצלחת עמוקה ומצפים את השוקיים בתבלינים.

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח המתאים לתנור. מטגנים את שוקי העוף 4 דקות מכל צד.

מערבבים דבש ומיץ לימון ומוזגים על העוף.

מניחים שיני שום בין השוקיים, מכסים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים שעה (לאחר חצי שעה מסובבים את שוקי העוף לצדם השני). מניחים מעל הקוסקוס עם כל הרוטב שנותר בסיר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ