מתכון: איך מכינים המבורגר קלאסי?

השפים אלעד לוי ונדב נצר ממסעדת מיט קיטשן מסבירים איך להכין המבורגר קלאסי בבית, שיוצא כמו במסעדה. הכינו את הלחמניות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר אנטריקוט טחון
  • 2  כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כוס מי סודה

הוראות הכנה

מערבבים את כל המרכיבים, מניחים לבשר לנוח מכוסה במקרר למשך כחצי שעה.

מחלקים את התערובת לארבעה כדורים שווים מהם יצאו המבורגרים גדולים במשקל 250 גרם או לשמונה כדורים אם מעוניינים בהמבורגרים קטנים יותר (בהתאם למה שאתם אוהבים ו/או גודל הלחמנייה).

משטחים ומכדררים, מעצבים לצורת המבורגר (להקפיד על קציצה לא עבה מדי  - עד 2 ס"מ) ומניחים במקרר לצינון נוסף למשך של עוד כחצי שעה לפחות (אפשר גם כמה שעות אם רוצים להכין מראש).

צולים על הגריל או על מחבת משני הצדדים בהתאם לדרגת העשייה הרצויה.

מגישים בתוך לחמניה עם התוספות האהובות עליהם (קטשופ, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ ו/או כל דבר שאתם אוהבים על ההמבורגר שלכם).

תגובות