מתכון |

המבורגר ברוטב יין אדום צרפתי

במקום לחמנייה בריוש, ובתפקיד התוספות: כבד אווז ברוטב יין אדום. מתכון של השפים אלעד לוי ונדב נצר ממסעדת מיטקיצ'ן

אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המבורגר כבד אווז
צילום: שירלי סוויסה
אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

כבד האווז מגיע מן המטבח הצרפתי וטעמיו משתלבים נפלא ברוטב המתקתק הנלווה אליו. כאשר משלבים אותו עם קציצת ההמבורגר נוצרת הרמוניה בין פריכות הקציצה וטעמה הדומיננטי לכבד האווז וטעמו העדין ומרקמו הנימוח, הבריוש האוורירי הסופג אליו את הטעמים, מתקבלת מנת המבורגר מפתיעה בניחוח מתוק.

רכיבים

לבריוש

  • 30 גרם שמרים יבשים
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים

לרוטב יין אדום ורימונים

  • 1 כוס יין אדום
  • 3 כפות סוכר
  • גרעינים מ-1/2 רימון
  • 5 עלי בזיליקום
  • קורט מלח דק
  • 1/2 כפית עלי תימין

להכנת המנה

  • 2 פרוסות לחם בריוש
  • 1 יח'
  • המבורגר
  • 1 יח' מדליון כבד אווז (50 גר')
  • 2 כפות רוטב יין אדום
  • ארוגולה מתובלת בשמן זית, מיץ לימון ומלח

הוראות הכנה

הבריוש: מערבבים מים, סוכר ושמרים יחד, ומניחים בצד למשך 15 דקות.

מערבבים את הקמח, המלח והביצים במיקסר בעזרת וו לישה, ומוסיפים את תערובת השמרים. מוסיפים מחמאה בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

מחממים תנור מראש לחום של 175 מעלות.

מעבירים את הבצק לתבנית אפייה אינגליש קייק ומתפיחים במשך שעתיים.

אופים 25 דקות, מצננים ופורסים לפרוסות בעובי של 4 ס"מ.

הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לסיר קטן ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך. מסננים מהגרעינים.

מכינים את ההמבורגר - לפי המתכון

הרכבת המנה: מניחים את קציצת ההמבורגר על פרוסת הבריוש, מעליה את כבד האווז הצלוי, מזלפים את הרוטב ומניחים את עלי הארוגולה המתובלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ