המבורגר מרוקאי - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון המבורגר מרוקאי

המבורגר קלאסי עם תוספות מרעננות של מטבוחה במקום קטשופ ואיולי אריסה במקום מיונז. מתכון של השפים אלעד לוי ונדב נצר ממסעדת מיטקיצ'ן

דרגת קושי: קל
המבורגר מרקש
שירלי סוויסה

כמי שמגיע מבית מרוקאי (השף אלעד לוי) החלטתי ליצור אינטרפרטציה משלי למנת ההמבורגר המשלבת את המטבח הים תיכוני והמרוקאי תוך שימוש בחומרי הגלם המרכזיים שלהם. השילוב בין החריפות והחמצמצות לקציצת הבשר יוצרים יחד מרקם טעמים המתאפיין עם המטבחים אלו המוגשים בלחמנית הפרנה הסופגת את הטעמים ומעדנת את חריפות המנה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

ל-4 מנות:

למטבוחה:

10 עגבניות מקולפות וחתוכות גס

1/2 פלפל ירוק חריף

5 שיני שום חתוכות גס

1/4 כוס שמן זית

קורט כמון

קורט סוכר

1/2 כפית מלח דק

לרוטב איולי אריסה ולימון כבוש:

3 כפות מיונז הלמנ'ס

2 כפיות אריסה

1 כפית לימון כבוש

1 כפית מיץ לימון סחוט

קורט מלח

להכנת המנה:

1 לחמניית פרנה (להשיג במאפייה)

1 המבורגר

1 מלפפון חמוץ חתוך לפרוסות

1/2 חופן עלי כוסברה

1 כף איולי לימון כבוש ואריסה

1 כף מטבוחה

הוראות הכנה

המטבוחה: יוצקים את שמן הזית לסיר עמוק מוסיפים את הפלפל והשום.

מטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את העגבניות והסוכר, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה.

מסירים את המכסה ומבשלים עוד שעה. בסוף מתבלים בכמון ובמלח.

הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת מרקם אחיד, ומסננים.

הרכבת המנה: מניחים את ההמבורגר על לחמניית הפרנה, מורחים את האיולי על הקציצה. את המלפפון החמוץ והכוסברה מניחים על הרוטב. לצד המנה  מגישים את המטבוחה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות