מתכון

המבורגר מקסיקני

גוואקמולה, שעועית שחורה ונאצ'וס: התוספות שייקחו את ההמבורגר שלכם הכי רחוק שיש

אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המבורגר מקסיקאי
צילום: שירלי סוויסה
אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

מנת ההמבורגר נוצרה בהשראת המטבח הביתי של השף נדב נצר המגיע ממקסיקו.

נדב יצר אינטרפרטציה משלו להמבורגר תוך שילוב מנות הדגל של המטבח המקסיקני   החיבור בין הטעמים של הגוואקמולה, השעועית השחורה והאננס לקציצה הבשר והנאצ'וס המוגש ליד המנה משלב חווית טעמים לערב מקסיקני מושלם.

כך תכינו את הבסיס להמבורגר ואחר כך הכינו את התוספות לפי המתכון:

רכיבים

  • קציצת המבורגר לפי המתכון הקלאסי

לגוואקמולה

  • 1 אבוקדו מקולף ומגולען
  • 1 עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות
  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק
  • 1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1 כפית מלח דק

לשעועית שחורה

  • 1 כוס שעועית שחורה, מושרית במים למשך לילה
  • 1/2 בצל לבן חתוך לקוביות גדולות
  • 2 שיני שום חתוכות גס
  • 1/2 עגבנייה חתוכה גס
  • 1/4 צרור כוסברה

לאיולי חלפניו

  • 3 כפות מיונז הלמנ'ס
  • 2 כפות פלפל חלפניו כבוש (ניתן להשיג בסופר)
  • קורט מלח

לנאצ'וס

  • 4 טורטיות

להכנת המנה

  • 2 פלחי אננס צרובים על הגריל
  • 1
  • המבורגר
  • 1 עלי חסה
  • 2 פלחי עגבנייה
  • 3 רצועות מלפפון חמוץ
  • 1 לחמניית המבורגר

הוראות הכנה

גוואקמולה: מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג ומערבבים עם שאר המרכיבים.

שעועית שחורה: מניחים את כל המרכיבים בסיר עמוק ומכסים במים. מבשלים שעתיים על אש נמוכה. בסוף מתבלים במלח. 

איולי חלפניו: טוחנים את החלפניו בעזרת בלנדר עד לטחינה מלאה, מוסיפים את המיונז וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. מסננים ומוסיפים מלח.

נאצ'וס: חותכים את הטורטיות למשולשים ומטגנים בשמן עמוק, עד לקבלת גוון זהוב.

הרכבת המנה: מניחים את קציצת ההמבורגר על הלחמנייה, מעליה את האננס ושאר הירקות, מעל הירקות את הגוואקמולה והשעועית. את הנאצ'וס והאיולי מגישים לצד ההמבורגר.

תגובות