המבורגר מקסיקני - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון המבורגר מקסיקני

גוואקמולה, שעועית שחורה ונאצ'וס: התוספות שייקחו את ההמבורגר שלכם הכי רחוק שיש

דרגת קושי: קל
המבורגר מקסיקאי
שירלי סוויסה

מנת ההמבורגר נוצרה בהשראת המטבח הביתי של השף נדב נצר המגיע ממקסיקו.

נדב יצר אינטרפרטציה משלו להמבורגר תוך שילוב מנות הדגל של המטבח המקסיקני   החיבור בין הטעמים של הגוואקמולה, השעועית השחורה והאננס לקציצה הבשר והנאצ'וס המוגש ליד המנה משלב חווית טעמים לערב מקסיקני מושלם.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

ל-4 מנות:

לגוואקמולה:

1 אבוקדו מקולף ומגולען

1 עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות

1/4 בצל סגול קצוץ דק

1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

1/4 צרור כוסברה קצוצה דק

1/2 לימון סחוט

1 כפית מלח דק

לשעועית שחורה:

1 כוס שעועית שחורה, מושרית במים למשך לילה

1/2 בצל לבן חתוך לקוביות גדולות

2 שיני שום חתוכות גס

1/2 עגבנייה חתוכה גס

1/4 צרור כוסברה

לאיולי חלפניו:

3 כפות מיונז הלמנ'ס

2 כפות פלפל חלפניו כבוש (ניתן להשיג בסופר)

קורט מלח

לנאצ'וס:

4 טורטיות

להכנת המנה:

2 פלחי אננס צרובים על הגריל

1 המבורגר

1 עלי חסה

2 פלחי עגבנייה

3 רצועות מלפפון חמוץ

1 לחמניית המבורגר

הוראות הכנה

גוואקמולה: מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג ומערבבים עם שאר המרכיבים.

שעועית שחורה: מניחים את כל המרכיבים בסיר עמוק ומכסים במים. מבשלים שעתיים על אש נמוכה. בסוף מתבלים במלח. 

איולי חלפניו: טוחנים את החלפניו בעזרת בלנדר עד לטחינה מלאה, מוסיפים את המיונז וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. מסננים ומוסיפים מלח.

נאצ'וס: חותכים את הטורטיות למשולשים ומטגנים בשמן עמוק, עד לקבלת גוון זהוב.

הרכבת המנה: מניחים את קציצת ההמבורגר על הלחמנייה, מעליה את האננס ושאר הירקות, מעל הירקות את הגוואקמולה והשעועית. את הנאצ'וס והאיולי מגישים לצד ההמבורגר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות