מתכון

המבורגר משודרג בניחוח מדורה

אל תסתפקו בהמבורגר הקלאסי. כך תהפכו אותו למפתיע עם תוספות של ביצה עלומה ובמקום הלחמנייה - תפוח אדמה מדורה. מתכון של אלעד לוי ונדב נצר ממסעדת מיטקיצ'ן

אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המבורגר מדורה
צילום: שירלי סוויסה
אלעד לוי ונדב נצר, שפים אורחים
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

מרבית מרכיבי המנה נעשים על הגריל וסופגים טעמים מעושנים, כך נוצר מרקם טעמים  אחיד ומעושן בין תפוח האדמה המעושן והירקות הצלויים עם קציצת הבשר. חלמון הביצה העלומה אשר ניגר על כול מרכיבים יחד עוטף את המנה ומעדן את הטעמים.

רכיבים

  • המבורגר -
  • לפי המתכון כאן

לתפוחי אדמה במדורה

  • 4 תפו"א
  • 1/2 קילו מלח גס

לביצה עלומה

  • 4 ביצים
  • 2 כפות חומץ

להכנת המנה

  • 1/2 בצל לבן שרוף בגריל
  • 1 פטריית פורטבלו צלויה בגריל
  • חופן ארוגולה מתובלת בשמן זית, מיץ לימון ומלח

הוראות הכנה

תפוח אדמה מדורה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים את תפוחי האדמה. אופים בתנור שעה. לאחר מכן מעביר לגריל ושורפים את תפוחי האדמה עד לקבלת ניחוח מעושן.

ביצה עלומה: מרתיחים מים עם 2 כפות חומץ בסיר עמוק, ומנמיכים את האש לאחר הרתיחה. בעזרת כף יוצרים מערבולת במים ושוברים כל ביצה לחוד למרכז המערבולת. מבשלים למשך 3 דקות.

הרכבת המנה: פותחים כל תפוח אדמה לשניים ומניחים את ההמבורגר עליו.  מעל קציצת ההמבורגר מניחים את הביצה ומעליה את עלי הארוגולה. את הבצל והפטרייה מגישים לצד ההמבורגר.

תגובות