המבורגר פריקסה - בשר ועוף - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון המבורגר פריקסה

במקום טונה המבורגר, במקום לחמנייה - פריקסה, במקום צ'יפס - סלט תפוחי אדמה

דרגת קושי: קל
המבורגר פריקסה
שירלי סוויסה

מנת הפריקסה הטוניסאית ידועה כמנה בעלת טעמים דומיננטיים, המשלבת בתוכה מגוון מילויים כפרי מחשבתו של היוצר: הלחמנייה המטוגנת ידועה בטעמה המיוחד ומוסיפה רובד לטעם המנה וכן גם לשיחתות המובנית גם ככה בהמבורגר. בחרנו לשלב בין מנות הפריקסה וההמבורגר אהובות עלינו וגילינו שהתוצאה יוצרת מנה עם טעם מיוחד וטעים במיוחד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

ל-5 מנות:

לפריקסה

1/2 ק"ג קמח

25 גרם שמרים

7 גרם מלח

3 גרם סוכר

100 מ"ל מים (1/2 כוס)

25 גרם שמן (1/4 כוס)

לסלט תפו"א:

2 תפו"א מקולפים וחתוכים לקוביות

1 כף אריסה

5 ענפים פטרוזיליה קצוצה

כפית מלח

כף מיץ לימון

1/2 כפית מלח

קורט פלפל

להכנת המנה:

1 ביצה קשה

1 לחמנייה פריקסה

1 כף סלט תפו"א

4 פרוסות מלפפון חמוץ

הוראות הכנה

הכנת לחמניית הפריקסה:

מערבבים יחד את המים, הסוכר והשמרים. שמים במיקסר את שאר המרכיבים, מוסיפים בהדרגה את המים עם השמרים עד לקבלת בצק אחיד ומתפיחים שעה וחצי. מחלקים לכדורים ומתפיחים 25 דקות.

מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבצק משני צדיו עד לקבלת גוון זהוב.

הכנת סלט תפוחי אדמה:

מרתיחים מים בסיר עמוק עם כפית מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים, מצננים ומתבלים באריסה, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.

מכינים את ההמבורגר - לפי המתכון הבסיסי

הרכבת המנה:

חוצים את הלחמנייה לשניים, מניחים את סלט תפו"א, עליו מניחים את קציצת ההמבורגר ועליה את שאר המרכיבים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות