מתכון

חזה עוף בפלפל ועגבניות מיובשות

זהו מתכון של עודד שוורץ, והוא ממליץ ללוות אותו בבורגול (שמכינים אותו כפי שמכינים אורז)

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:20 דקות
חזה עוף, עם אורז או עם בורגול
חזה עוף, הולך עם אורז או עם בורגולצילום: אביעד הרמן

רכיבים

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך באופן "סיני"
  • 4 כפות שמן זית משובח
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים דקים
  • 4 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • 2 פלפלים אדומים מגולענים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים ירוקים, כנ"ל
  • 100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, חתוכות לרצועות
  • 1.5 כוסות מרק עוף
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות כוסברה קצוצה גס (אפשר להמיר בפטרוזיליה)

הוראות הכנה

מחממים את השמן בווק ברזל או במחבת גדולה וכבדה, ומוסיפים את הבצל, השום והפלפלים.

מקפיצים על להבה בינונית עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים את העגבניות והשמן שבו הן כבושות, ואת המרק. מביאים לרתיחה.

מנמיכים להבה ומאדים במחבת מכוסה 10 דקות.

ממליחים ומפלפלים את העוף, מגבירים שוב להבה ומוסיפים את העוף למחבת. מבשלים תוך ערבוב כ-7 דקות עד שהעוף מבושל ורוב הנוזלים התאדו.

בודקים ומתקנים תיבול, ובוזקים כוסברה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ