מתכון: קציצות עוף עסיסיות ברוטב דלעת

יש הרבה מתכונים לקציצות עוף, השפית איילת לטוביץ' מרשת ביתא קפה מוסיפה רוטב על בסיס דלעת

איילת לטוביץ', שפית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איילת לטוביץ', שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
קציצות עוף עסיסיות ברוטב דלעת
קציצות עוף עסיסיות ברוטב דלעתצילום: אפיק גבאי

תגיות:

רכיבים

לקציצות:

לטיגון:

לרוטב:

הוראות הכנה

הכנת הרוטב: 

מחממים בסיר שכבה דקה של שמן זית, מוסיפים את הבצל הפרוס ומאדים אותו על להבה בינונית עד שהוא שקוף. מוסיפים את פרוסות הדלעת, מגבירים את עוצמת הלהבה וחורכים אותה קלות (רצוי שיראו סימני צריבה). 

מוסיפים את התבלינים, מערבבים כחצי דקה ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהדלעת מתפוררת ומתקבל רוטב כ-20 דקות.

בינתיים, מכינים את הקציצות: 

שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת עיסה רטובה מעט. 

מחממים מעט שמן זית במחבת. יוצרים קציצות קטנות מהעיסה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. 

מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים יחד כ-10 דקות. מסירים מהכיריים ומגישים חם.

ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ