מתכון: קציצות עוף עסיסיות ברוטב דלעת

יש הרבה מתכונים לקציצות עוף, השפית איילת לטוביץ' מרשת ביתא קפה מוסיפה רוטב על בסיס דלעת

איילת לטוביץ', שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איילת לטוביץ', שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
קציצות עוף עסיסיות ברוטב דלעתצילום: אפיק גבאי

תגיות:

רכיבים

לקציצות:

  • 300 גרם חזה עוף טחון
  • 300 גרם סטייק פרגית טחון
  • 2 בצלים גדולים, קלופים ומגוררים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 10 כפות קוואקר דק (שיבולת שועל מהירת הכנה)
  • מלח, פלפל

לטיגון:

  • שמן זית

לרוטב:

  • שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קלופים פרוסים
  • 1 קילו דלעת, פרוסה דק
  • מלח, פלפל
  • תיבול לבחירה: קינמון ושאטה\זעפרן וכורכום\פפריקה וכמון
  • מים

הוראות הכנה

הכנת הרוטב: 

מחממים בסיר שכבה דקה של שמן זית, מוסיפים את הבצל הפרוס ומאדים אותו על להבה בינונית עד שהוא שקוף. מוסיפים את פרוסות הדלעת, מגבירים את עוצמת הלהבה וחורכים אותה קלות (רצוי שיראו סימני צריבה). 

מוסיפים את התבלינים, מערבבים כחצי דקה ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהדלעת מתפוררת ומתקבל רוטב כ-20 דקות.

בינתיים, מכינים את הקציצות: 

שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת עיסה רטובה מעט. 

מחממים מעט שמן זית במחבת. יוצרים קציצות קטנות מהעיסה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. 

מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים יחד כ-10 דקות. מסירים מהכיריים ומגישים חם.

ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ