מתכון |

לכל אחד קציצה משלו, את זו תטרפו ישר מהסיר

לכל אחד יש את הקציצה שלו ואת צורת ההגשה המועדפת, אבל את אלה, עם הבשר והקישואים שמתבלים עם סויה והמון שום, אתם עומדים לחסל ישירות מהסיר. הצטיידו בלחם

דניאל שליט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ktziza
דניאל שליט, שף אורח

אין מאכל יותר ביתי וורסטילי יותר מקציצות. לכל אמא (או במקרה שלנו, אבא) יש מתכון מנצח. הקציצות יכולות להיות צמחוניות, טבעוניות או בשריות. חריפות או עדינות. מבשר או מדגים, עם רוטב עגבניות או בחלב קוקוס, מטוגנות או מבושלות ואפילו אפויות. באופן אישי אני אוהב את הקציצות שלי חריפות ועם הרבה עשבי תבלין, אבל מכיון שאני מבשל בימים אלה בעיקר לבנות שלוש וארבע בחרתי להכין קציצות בקר וקישואים רכות ונימוחות שהן טורפות ישר מהסיר. תוסיפו לזה חלה חמה או לחם טוב ואתם בגן עדן.

טיפ קטן: אל תוותרו על הוספת רוטב סויה. טעם האומאמי בסויה מחזק את האומאמי שנמצא בעגבניות, יחד זה פסגת הטעמים.

דניאל שליט הוא בוגר ריאליטי הבישול "משחקי השף" וכן הוא שף יועץ קולינרי

תגיות:

רכיבים

לרוטב:

  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • שמן זית
  • 2 צנצנות פסאטה עגבניות (מחית עגבניות חלקה)
  • 2-3 כוסות מים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • כמון

לקציצות:

  • 1 קילו בשר טחון בינוני עם 20% שומן בערך (מומלץ תערובת של צלעות וצוואר)
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 קישוא גדול, מגורר בפומפייה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב ברביקיו
  • 2 כפות רסק עגבניות (או קטשופ, אם אין)
  • 1 כפית תערובת בהרט לקציצות
  • 2 כפות בצל קצוץ (או 1 כף שבבי בצל יבש)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

מכינים את הרוטב:

מטגנים את הבצל בשמן הזית, עד שמתרכך מעט והופך שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. 

מוסיפים את שאר חומרי הרוטב לסיר, ושתי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין לפחות חצי שעה, ועדיף יותר. ככל שמבשלים את רוטב העגבניות יותר זמן, הוא נהיה יותר טעים ומרוכז. אם מסמיך מדי, אפשר להוסיף עד כוס מים נוספת. טועמים ומתקנים תיבול. 


בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את תערובת הבשר לקציצות:

מערבבים את כל החומרים בקערה, ולשים את העיסה כמה דקות ביד. מכניסים את התערובת למקרר למשך חצי שעה עד שעה.

מחממים שמן במחבת, ומטגנים קציצה אחת. בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך. 

מכדררים קציצות מהתערובת הקרה, ומכניסים לסיר הרוטב. מכסים ומבשלים כשעה על אש נמוכה-בינונית. 

פסגת הטעם. הקציצות של דניאל שליטצילום: דניאל שליט

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ