סטייק במחבת עטוף בייקון עם ביצה עין

דרך מושחתת לגמרי ליהנות מסטייק מהיר במחבת: הבייקון שומר על הבשר עסיסי ומוסיף לו טעם מעושן, והחלמון הנוזלי ניגר, מתערבב במיצים שמפריש הסטייק ונהפך לרוטב עשיר וטעים

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
סטייק עטוף בייקון עם ביצה עיןצילום: דורעם גונט

תגיות:

רכיבים

  • 4 סטייקים של שייטל או סינטה במשקל כ-200 גרם כל אחד
  • פלפל שחור, גרוס גס
  • 4 ענפי מיורן טרי (או תימין)
  • 8-12 פרוסות דקות וארוכות של בייקון מעושן
  • 4 ביצים

הוראות הכנה

מתבלים את הסטייקים בנדיבות בפלפל שחור.

תולשים את העלים מענפי המיורן ומפזרים על הבשר. עוטפים כל סטייק, לרוחבו, ב-2-3 פרוסות דקות של בייקון.

מחממים מחבת פסים גדולה וכבדה על אש גדולה, ורק כשהיא חמה מניחים בתוכה את הסטייקים העטופים (אין צורך לשמן את המחבת).

מטגנים עד שהבייקון שחום ופריך (2-3 דקות), ואז הופכים ומטגנים עד לפריכות את הצד השני. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ושומרים במקום חמים.

שוברים את הביצים לתוך המחבת שבה טוגנו הסטייקים, ומטגנים אותן על אש גבוהה בשומן שנותר בו. מוציאים את הביצים כשהחלבון רק נקרש, והחלמון עדיין נוזלי.

מניחים בזהירות ביצה מטוגנת על כל סטייק, ומגישים מיד, עם או בלי צ'יפס או תפוחי אדמה בתנור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ