רפי אהרונוביץ’
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שפיץ צ’ך אפוי עם שום וקארי.
שפיץ צ’ך אפוי עם שום וקארי.צילום: דניאל לילה
רפי אהרונוביץ’
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
ארבע וחצי שעות + שעה קירור

אפשר לאפות תפוחי אדמה ובטטות ברדיד אלומיניום נפרד.

גיוונים: לא אוהבים קארי? ניתן להחליפו בפפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה.

רכיבים

  • פיקנייה טרייה ומיושנת במשקל 2 קילו

  • 1 כפית זרעי כוסברה

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 1 כפית אבקת קארי

  • 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים

  • 30 שיני שום קלופות

  • 2 גבעולי רוזמרין

הוראות הכנה

מערבבים היטב את כל החומרים מלבד השום והרוזמרין ומעסים את הבשר מכל הצדדים. מניחים לשעה במקרר.

מוציאים את הבשר, מניחים על יריעת רדיד אלומיניום גדולה, כאשר הצד עם השומן הדק כלפי מעלה ומפזרים עליו את כל שיני השום וגבעולי הרוזמרין. אורזים היטב בשתי יריעות רדיד אלומיניום.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים בתנור כ-30 דקות, מורידים ל-100 מעלות וממשיכים לאפות כשלוש שעות וחצי.

מוציאים את הבשר ונותנים לו לנוח מעט. פותחים את רדיד האלומיניום מלמעלה ומגישים באמצעות מלקחיים וסכין.

זהירות - זו לא מנה שנפרסת היטב, אבל הבשר נימוח וטעים מאוד. הוא מתבשל בנוזלים של עצמו, ולכן הוא מצריך מעט מאוד עבודה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ