סינטה כבושה על פרחי כרובית וברוקולי בנוסח אסיאתי

רצועות הסינטה דורשות כבישה של 24 שעות אבל התוצאה מצדיקה את זמן ההמתנה

אלרן בוזגלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אלרן בוזגלו, שף אורח
סינטה כבושה על פרחי כרובית וברוקולי בניחוח אסייתי של שף אלרן בוזגלו.צילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

לסינטה בתחמיץ:

  • 150 גרם סינטה

  • 1 כוס שמן זית

  • כוס מיץ לימון

  • 2 שיני שום מרוסקות

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור

לירקות:

  • רבע ראש כרובית

  • רבע ראש ברוקולי

לרוטב האסיאתי:

  • 1 כף סויה

  • 1 כפית ג’ינג’ר מגורר

  • 1 כף חומץ אורז

  • 3 כפות שמן שומשום

  • רבע כוס בוטנים קלויים

להגשה:

  • מייפל איכותי

הוראות הכנה

הכנת הסינטה:

פורסים את הסינטה לרצועות דקות. מערבבים שמן זית, מיץ לימון, שיני שום מרוסקות, מלח ופלפל שחור. כובשים את רצועות הבשר בתחמיץ כ-24 שעות במקרר.

הכנת הירקות:

מפרקים את הברוקולי והכרובית לפרחים ומאדים כחמש דקות במכשיר אידוי או מבשלים במים חמים מומלחים כשבע דקות.

הכנת הרוטב:

מערבבים סויה, ג'ינג'ר מגורר, חומץ אורז ושמן שומשום. קולים בוטנים לבנים כדקה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את פרחי הכרובית והברוקולי.

הרכבת המנה:

מניחים את נתחי הסינטה מעל הרוטב, מזלפים מעל שני פסי מייפל ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ