סינטה כבושה על פרחי כרובית וברוקולי בנוסח אסיאתי
רצועות הסינטה דורשות כבישה של 24 שעות אבל התוצאה מצדיקה את זמן ההמתנה
רכיבים
לסינטה בתחמיץ:
150 גרם סינטה
1 כוס שמן זית
כוס מיץ לימון
2 שיני שום מרוסקות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
לירקות:
רבע ראש כרובית
רבע ראש ברוקולי
לרוטב האסיאתי:
1 כף סויה
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
1 כף חומץ אורז
3 כפות שמן שומשום
רבע כוס בוטנים קלויים
להגשה:
מייפל איכותי
הוראות הכנה
הכנת הסינטה:
פורסים את הסינטה לרצועות דקות. מערבבים שמן זית, מיץ לימון, שיני שום מרוסקות, מלח ופלפל שחור. כובשים את רצועות הבשר בתחמיץ כ-24 שעות במקרר.
הכנת הירקות:
מפרקים את הברוקולי והכרובית לפרחים ומאדים כחמש דקות במכשיר אידוי או מבשלים במים חמים מומלחים כשבע דקות.
הכנת הרוטב:
מערבבים סויה, ג'ינג'ר מגורר, חומץ אורז ושמן שומשום. קולים בוטנים לבנים כדקה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את פרחי הכרובית והברוקולי.
הרכבת המנה:
מניחים את נתחי הסינטה מעל הרוטב, מזלפים מעל שני פסי מייפל ומגישים.