אוסובוקו כבש עם יין וירקות שורש

בנתחי האוסובוקו אין הרבה בשר, אבל יש המון טעם, שירקות השורש והיין מעצימים ומחמיאים לו מאוד

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אוסובוקו כבש וחבושים עם יין וירקות שורש.
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
2.30 שעות

אם רוצים, אפשר להמיר חצי מהכמות בקוביות של צוואר או ירך של כבש ללא עצם.

אם לא אוהבים חבושים או נמצאים מחוץ לעונה, אפשר לוותר עליהם או להחליף בתפוחים.

רכיבים

  • 6 שוקי כבש (בלי הירך) פרוסות ל-4 חלקים כל אחת

  • 4 כפות שמן זית

  • 10 בצלי שאלוט

  • 2 גבעולי כרשה פרוסים

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים

  • 2 גזרים פרוסים

  • 8 שיני שום שלמות

  • 4 חבושים קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לרבעים

  • 6 גבעולי תימין

  • 1/2 כוס קמח

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 בקבוק (750 מ”ל) יין לבן יבש

  • 2 עלי דפנה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים ירקות שורש, שום, חבושים ותימין 5-8 דקות עד הזהבה. מוציאים לתבנית גדולה ושומרים להמשך.

מתבלים קמח במלח ופלפל ומקמחים את נתחי האוסובוקו. מנערים היטב ומטגנים באותו סיר כחמש דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לתבנית עם ירקות השורש והחבושים.

יוצקים לסיר יין לבן ומקרצפים את משקעי הטיגון בכף עץ. מתבלים בעלי דפנה, מלח ופלפל ויוצקים לתבנית עם הבשר. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.

אופים שעה, מורידים ל-160 מעלות ואופים עוד שעתיים. לפני ההגשה מורידים את הכיסוי ואופים עד הזהבה. אם האוסובוקו היה בקירור, מחממים ללא כיסוי עד שמזהיב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ