קדרת ספריבס טלה עם ג’ינג’ר, למון גראס, סויה וצ’ילי

רק שעתיים בישול, ויש לכם תבשיל עשיר ומתקתק, מלא בטעמים וניחוחות אסיאתיים

יהב ארלבוים ועומרי שחר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
1.9375676
יהב ארלבוים ועומרי שחר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

רוטב הברביקיו מוסיף לקדרה ניחוח מעושן, אבל אפשר גם בלעדיו. מגישים עם אטריות או אורז.

רכיבים

  • 2 שדרות שלמות של ספריבס טלה (בערך 1 קילו)

  • 3-4 כפות שמן זית לטיגון והשחמה

  • 4 גזרים פרוסים גס

  • 8 בצל שאלוט

  • 6 שיני שום

  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

לרוטב:

  • 1 כוס קטשופ

  • 1/2 כוס סויה

  • 1 כף רוטב ברביקיו קנוי (לא חובה)

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק

  • 1 כף שום קצוץ

  • 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

  • 2 גבעולי למון גראס מעוכים

  • 3 כוסות מים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מחממים מחבת גדולה עם שמן ומטגנים את הספריבס על הצד של השומן במשך כמה דקות עד שהשומן נמס מעט. מוציאים ומניחים בתבנית גדולה ועמוקה על הצד של השומן.

מוסיפים את כל הירקות למחבת (אין צורך להוסיף שמן) ומטגנים על להבה בינונית 5-7 דקות עד הזהבה. מעבירים לתבנית עם הספריבס.

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הבשר והירקות שבתבנית. מערבבים ומכסים היטב ברדיד אלומיניום. צולים 40 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לצלות עוד כשעה וחצי עד שהבשר רך וכמעט מתפרק מהעצם. נועצים סכין בבשר שבין הצלעות — אם הוא ננעץ בקלות, הבשר מוכן. אם לא מחזירים לעוד חצי שעה לתנור.

בתום הצלייה הופכים את הצד עם השומן כלפי מעלה וצולים עוד עשר דקות ללא כיסוי לקבלת צריבה נאה.

לפני ההגשה מוציאים את הספריבס מהתבנית ומניחים בצד. מקפים את השומן שצף על פני הרוטב, מחזירים את הצלעות ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ