חזה עוף קר בלימון ואנטיפסטי

המנה האולטימטיבית לתפריט בסגנון דיאטה ים תיכונית לא תאלץ אתכם להתפשר על הטעם, חלילה

אילן חפץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אילן חפץ, שף אורח
חזה עוף קר בלימון ואנטיפסטי של שף אילן חפץ.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון־אסיף

רכיבים

  • 1 חזה עוף 

למרינדה:

  • 100 מ"ל מיץ לימון (כוס)

  • 2 כפיות סוכר

  • 1 כפית מלח

  • צרור אורגנו

  • 100 מ"ל שמן זית

  • 100 מ"ל שמן קנולה

לאנטיפסטי:

  • 1 בטטה חתוכה לשמיניות

  • 1 חציל חתוך לשמיניות

  • 1 זוקיני חתוך לשמיניות

  • 15 עגבניות שרי שלמות

  • מלח

  • פלפל

  • שמן זית

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי המרינדה, מניחים את חזה העוף במרינדה ומכניסים למקרר למשך שעתיים.

בתום השעתיים, מוציאים את חזה העוף מהמרינדה, לאחר הקירור במקרר, וצולים במחבת גריל משני הצדדים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

עוברים להכנת האנטיפסטי: מניחים את הירקות בתבנית אפייה, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל ושמן זית, ואופים במשך חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

מניחים לחזה העוף להצטנן ומגישים אותו קר לצד האנטיפסטי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ