חלקי פנים צלויים בווינגרט חצילים ושום

יש מי שחושש מעבודה עם חלקי פנים בבית, אבל למעשה הטיפול והתפעול שלהם מאוד פשוט, במיוחד כשמכינים אותם על הגריל

יוסי שרף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חלקי פנים צלויים בוויניגרט חצילים ושום של יוסי שרף.
יוסי שרף
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

כאן אני יוצק על חלקי הפנים וינגרט חצילים מיד אחרי הצלייה, כשהם עדיין לוהטים, כך שהוא נספג לתוכם ומעניק להם גוון טעם רענן.

אני מגיש את חלקי הפנים על כרוב צלוי מתובל בווינגרט קימל לימוני, הנה המתכון.

כרוב בווינגרט קימל

תוספת שהולכת נהדר עם בשרים על הגריל

צורבים חצי כרוב בלאדי גדול חתוך לשישה חלקים על גריל לוהט, כארבע דקות מכל צד.

מנערים בצנצנת חצי כוס שמן זית, כף חרדל, כף חומץ תפוחים, כף מיץ לימון, רבע כפית מלח וכפית וחצי קימל טחון לרוטב אחיד.

יוצקים את הרוטב על הכרוב החם ומגישים. אם רוצים להוסיף קצת חריפות, מזלפים מעט אריסה מעל.

חלקים פנימיים (או: איך בוחרים)

הם לרוב לא נמצאים בתצוגה של הקצב. בקשו לראות אותם לפני הקנייה ובדקו אם צבעם אחיד (ולא ורוד באזור אחד וחום באזור שני) ושפני השטח שלהם חלקים ולא קמוטים או גבשושיים - אלה הסימנים לכך שהם טריים. כל קצב רציני מחזיק חלקי פנים.

רכיבים

לווינגרט החצילים:

  • 3 עגבניות

  • 2 חצילים בקליפתם

  • 2 בצלים בקליפתם

  • 4 ראשי שום שלמים

  • 3 פלפל ירוק חריף

  • 4 כפות חומץ טבעי

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 כוס שמן זית

לחלקי הפנים:

  • 4 מוח טלה נקיים (בקשו מהקצב)

  • 6 שקדי טלה (החלק התחתון של השקדים)

  • 3 אשכי טלה קלופים (מבקשים מהקצב לקלוף), חתוכים לרבעים

  • 2 עלי דפנה

  • 10 גרגרי פלפל אנגלי

  • 2 ענפי רוזמרין

  • 2 חוטי שדרה של עגל

  • 1/2 כוס קמח לבן

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 3-4 כפות שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הווינגרט:

חורכים עגבניות, חצילים, בצל ושום על גריל לוהט עד שקליפתם ממש משחירה.

קולפים את העגבניות והבצלים ומניחים בתוך מסננת. מרוקנים את ליבות החצילים לתוך המסננת ומניחים אותה מעל הכיור ל-20 דקות עד שכל הנוזלים ניגרים החוצה.

מחלצים את שיני השום מקליפתן לתוך קערה רחבה.

קוצצים את החציל, העגבנייה והבצל דק מאוד (עדיף בסכין, אבל אפשר גם במעבד מזון) ומוסיפים לקערה עם השום.

מוסיפים צ'ילי, חומץ, מלח ופלפל ומזלפים שמן זית תוך כדי טריפה במטרפה ידנית עד שמתקבל וינגרט נוזלי (שנראה שבור).

מעבירים לצנצנת בינונית ושומרים במקרר עד שלושה ימים.

הכנת חלקי הפנים:

ממלאים סיר בינוני בשפע מים, מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, ענפי תימין ומוחות טלה. מביאים לרתיחה וחולטים כחמש דקות על להבה גבוהה.

בינתיים מכינים קערה עם מי קרח. מוציאים את מוחות הטלה עם כף מחוררת ישר למי הקרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים.

מערבבים קמח, מלח ופלפל שחור בקערה. מקמחים את כל חלקי הפנים (גם את מוחות הטלאים), מושחים אותם במעט שמן זית וצורבים על גריל לוהט כארבע דקות מכל צד.

מסירים מהגריל, יוצקים מעל ויניגרט חצילים ומגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ