תבשיל עוף עם פול וארטישוק

לקראת פסח הוא שוטף את השווקים, שוקי העוף נצבעות בגוון הזהוב של הזעפרן וסופגות מטעמו של הרוטב החמוץ-מתוק-חריף

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תבשיל עוף עם פול וארטישוק.
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה ורבע

טיפול מקדים:

אם התרמילים צעירים, בהירים ודקים - אפשר לאכול אותם. תחילה חשוב לשטוף אותם היטב ולחתוך למקטעים בין הפולים לפני הבישול. אם התרמילים עבים וכהים, מבשלים אותם, קולפים ומשתמשים רק בפולים. המהדרין יקלפו גם את הקליפה השקופה-לבנבנה בלחיצה עדינה.

עושים חשבון:

אחרי ניקוי התרמילים והסרתם יישאר בידיכם כ-1/3 המשקל ההתחלתי של הפול. מבשלים 10-5 דקות בשפע מי מלח רותחים. ככל שהפול ישן יותר וגדול יותר כך זמן הבישול שלו יהיה ארוך יותר.

קולפים:

הכי נוח לקלוף אחרי הבישול. כדאי לעבוד עם כפפות, כדי שהידיים לא ישחירו.

מקפיאים:

מכניסים את הפולים הקלופים והמבושלים לשקית אטומה ומקפיאים עד שנה. לפני השימוש מרתיחים סיר מלא מים. מכניסים את הפולים הקפואים ומבשלים 3-2 דקות. המהדרין מעבירים למי קרח להפסקת הבישול ושמירה על הגוון הירוק העז. חשוב במיוחד בהכנת סלט.

רכיבים

  • 3 קילו (כ-3 כוסות) תרמילי פול טריים שלמים או גרגרי פול קלופים פעמיים

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1 בצל קצוץ

  • 5 שיני שום פרוסות

  • 8 שוקי עוף

  • 2 עגבניות קלופות וקצוצות

  • 3 כפות לימון כבוש קצוץ

  • 10 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים

  • 1 פלפל חריף אדום או ירוק חתוך לטבעות דקות עם הגרעינים

  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס טרי

  • 2 כפות דבש

  • 1 כף סוכר

  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

  • 8-10 חוטי זעפרן

  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

מבשלים את תרמילי הפול במי מלח רותחים כחמש עד עשר דקות, עד שמתרככים אך עדיין נותרים נגיסים (מוציאים תרמיל אחד מהמים ובודקים). מצננים וקולפים את הקליפה החיצונית וגם את השקופה הפנימית.

מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים חמש דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מוסיפים שום ושוקי עוף ומטגנים כשתיים-שלוש דקות מכל צד עד שהשוקיים מזהיבות מעט. מוסיפים עגבניות ולימון כבוש ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הפול וארטישוק, מטגנים ומאדים עוד חמש דקות.

מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שהפול והעוף רכים. במקום לערבבב מדי פעם מזיזים את הסיר בתנועות סיבוביות.

הצעת הגשה: מגישים חם עם אורז לבן או קוסקוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ