טרטר בקר באיולי חזרת

השף גיא גמזו מלמד כיצד להכין טרטר ממש כמו במסעדה. מנתח איכותי, אך לא יקר

גיא גמזו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גיא גמזו, שף אורח
טרטר בקר באיולי חזרת של גיא גמזוצילום: בועז לביא

רכיבים

  • 80 גרם שייטל אחורי, טרי ונקי משומן

  • חלמון ביצה

  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי

  • קורט פלפל שחור

  • כף שמן זית

לאיולי חזרת:

  • 160 מ"ל שמן תירס

  • 50 מ"ל שמן זית

  • 15 מ"ל חומץ תפוחים

  • 35 גרם שורש חזרת

  • 3 חלמונים

  • 1-2 שיני שום מגוררות

  • 20 גרם חרדל דיז'ון חלק

  • קורט מלח דק

להגשה:

  • עלי רוקט

  • צלפים

  • 4 פרוסות לחם קלויות

  • 3 כפיות חרדל דיז'ון חלק

הוראות הכנה

הכנת הטרטר:

חותכים את השייטל לריבועים דקים ומניחים בקערה. מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית ומערבבים היטב.

מניחים את התערובת על צלחת ההגשה ויוצרים גומחה קטנה באמצע, בתוך הגומחה מניחים את חלמון הביצה.

הכנת איולי חזרת:

מגררים את החזרת על פומפייה דקה, מוסיפים חומץ תפוחים, שום מגורר, מלח, חרדל צרפתי וחלמוני ביצה ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים את שמן הזית ושמן התירס.

הרכבת המנה:

מניחים בצלחת ההגשה ליד הטרטר כמה כפות איולי חזרת, ולידו עלי רוקט, צלפים, חרדל צרפתי וטוסטונים, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ