תבשיל מוח עגל וברוקולי

תבשיל מופלא וחגיגי למיטיבי לכת, שבמרכזו מוח עגל לצד ברוקולי, יין והרבה ירוקים

אוראל קמחי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשיל מוח עגל של אוראל קמחי.
אוראל קמחי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה וחצי

אני זוכר את התבשיל הזה משולחן החג, אבל כילד לא הסכמתי לגעת במוח. היום אני כבר יודע מה טוב ואני מכין את התבשיל הנפלא הזה עם תוספת של ירקות ירוקים ויין לבן - שרק מעשירים את טעמו של בשר המוח המשובח ומחמיאים לו.

רכיבים

  • 1/2 קילו מוח עגל

  • 1 ראש ברוקולי ללא הגזע

  • שמן זית

  • 200 מ"ל יין לבן (3/4 כוס + 2 כפות)

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות

  • 5 שיני שום פרוסות

  • 1 פלפל צ'ילי אדום

  • 100 גרם אפונה

  • 1/2 לימון מגררים את הקליפה וסוחטים למיץ את תכולתו

לציר הירקות:

  • 2 בצלים עם הקליפה חתוכים לקוביות

  • 2 גזרים עם הקליפה חתוכים לקוביות

  • 1 ראש שום חצוי

  • 2 גבעולי סלרי חתוכים גס

  • 4 ליטר מים

הוראות הכנה

מניחים את מוח העגל בסיר, ממלאים במים ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים כ־10 דקות. מעבירים למי קרח ומנקים ביסודיות מקרום וסיבים.

הכנת ציר הירקות:

ממלאים ארבע ליטרים של מים בסיר ומכניסים בצלים, גזרים, ראש שום וסלרי. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כשעה. מסננים במסננת דקה ושומרים את הציר.

חולטים ברוקולי כדקה במים רותחים עם מעט מלח. מעבירים למי קרח, מסננים ומצננים.

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים רצועות בצל, שום ופלפל צ'ילי ומאדים עד שהבצל שקוף. מוסיפים למחבת את המוח, יין לבן, מלח ופלפל, אפונה, ברוקולי ומנגולד ומטגנים כחמש דקות. כשהיין הלבן כבר התאדה ברובו מוסיפים מצקת ציר ירקות מטגנים מספר דקות נוספות עד ליצירת רוטב סמיך (במידת הצורך מוסיפים עוד ציר). מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים מעט קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון ומזלפים מעט שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ