סינייה טלה מוקפצת

הנוסחה להצלחה: האש הכי גבוהה שיש, וכמות בשר קטנה שתמשיך לרחוש ולהעלות עשן במשך כל זמן ההכנה הקצר

צחי בוקששתר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
צחי בוקששתר
סינייה טלה מוקפצת של שף צחי בוקששתר.צילום: יורם אשהיים

רכיבים

  • 2 עלי פילו

  • שמן זית

לרוטב:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית

  • 1 כוס מים פושרים

  • 1 שן שום

  • מלח

  • מעט שמן זית

לבשר:

  • 1/2 קילו בשר טלה טחון (או בשר בקר מעורב בשומן טלה)

  • 3 בצלים קצוצים

  • 1/4 כוס צימוקים בהירים

  • 1/4 כוס צנוברים

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 3 כפות תערובת תבלינים טחונה (כמויות שוות של פלפל שחור, פלפל אנגלי, מוסקט, קינמון, הל וגרגירי כוסברה) או 3 כפות בהרט

הוראות הכנה

הכנת קערות פילו:

חותכים את עלי הפילו לרבעים, מברישים בשמן זית, מניחים שכבה כפולה בתבנית שקעים או על קערית מרק הפוכה, ואופים בחום גבוה כשלוש דקות. משחררים מהתבנית בזהירות, ואם הפילו עדיין לבנבן, מחזירים ללא התבנית לתנור, אבל משגיחים – הפילו מזהיב בבת אחת.

הכנת הרוטב:

מערבבים את הטחינה בכוס מים פושרים, מוסיפים מעט שום כתוש, מלח וכמה טיפות שמן זית. מחממים בצנצנת זכוכית המונחת במים חמים. לפני ההגשה אוחזים בעזרת מגבת ומנערים היטב.

הכנת תערובת התבלינים:

מערבבים כמויות שוות של כל התבלינים וטוחנים (או משתמשים בשלוש כפות בהרט מוכן).

הכנת הבשר:

קוצצים את הבצלים, מטגנים אותם בווק או במחבת גדולה ורחבה, וכשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר. מטגנים ומפוררים תוך טיגון. כשהבשר מפורר מוסיפים שלוש כפות תערובת תבלינים, את הצימוקים ואת הצנוברים. מטגנים עד שהבשר מוכן, מפזרים פטרוזיליה ומערבבים.

הרכבת המנה:

מניחים את קערות הפילו על צלחות, ממלאים בבשר ויוצקים רוטב טחינה סביב המנה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ