עוף ממולא בחיטה ומנגולד

מתכון לעוף ממולא שעוד נפלא דווקא בטאבון. החום מעניק לעוף פריכות וצבע שחום, עמוק ומגרה. בסוף הצלייה מברישים אותו בדבש, שנותן לו זיגוג מקסים וכך מתקבלת מנת העוף האולטימטיבית

סבינה ולדמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף בטאבון ממולא בחיטה ומנגולד.
סבינה ולדמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

במתכון זה רצוי להשתמש בטאבון, כשהחום והאש מעניקים לעוף טעם עמוק וייחודי. אך אם אין לכם טאבון, גם תנור יכול לעשות את העבודה, למעט טעם העישון העדין.

רכיבים

  • 1 עוף קטן

  • 2-3 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 בצל פרוס עבה

  • 1 לימון פרוס עבה

  • 4 אגסים מזן נאשי, שלמים

  • 1 ענף תמרים צהובים טריים

  • 2 כפות דבש

למלית:

  • 4 עלי מנגולד פרוסים גס

  • 1 כוס חיטה מבושלת

  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

  • 1 כף עלי נענע קצוצים

  • 2 שיני שום פרוסות דק

  • 2 כפות שמן זית

  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים טאבון לחום בינוני או תנור ביתי לחום גבוה של לפחות 200 מעלות ב-20 דקות הראשונות.

מערבבים את חומרי המלית, ממלאים את העוף וקושרים לו את הרגליים. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

מפזרים בתבנית פרוסות בצל ולימון ומניחים עליהן את העוף. מסדרים לידו אגסים ותמרים.

צולים 40-50 דקות בטאבון, בתנור אחרי 20 דקות אפייה מורידים לחום של 180 מעלות וממשיכים לצלות לעוד 40 דקות (תלוי בתנור) עד להשחמה יפה של העוף.

מחממים מעט את הדבש ומברישים בו את העוף. מחזירים לעוד חמש דקות להשחמה וזיגוג.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ