עוף ממולא בעוף: מתכון של נוף עתאמנה אסמעיל

ספר בישול מהמאה ה-13 בדמשק חושף מתכון עם טכניקה יוצאת דופן למילוי עוף. והתוצאה? מפתיעה וחגיגית

נוף עתאמנה אסמעיל, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף ממולא בשני עופות של נוף עתאמנה אסמעיל.
נוף עתאמנה אסמעיל, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעתיים

במנה הזו, הלקוחה מספר מתכונים עתיק מדמשק, יש תהליך מעניין - מוציאים את בשר העוף והשלד מהעור, קוצצים עם בשר מעוף נוסף, מכינים את המלית וממלאים את העוף בחזרה.

רכיבים

  • עוף שלם

  • 1 כוס ציר עוף או מים

למלית:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 2 כרישות קצוצות דק

  • 2 בצלים קצוצים

  • 1 כפית כוסברה יבשה

  • 1 כפית כמון טחון

  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

  • מעט אגוז מוסקט מגורר

  • 1/4 כפית קינמון

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס

  • עוף שלם ללא עור ועצמות

  • 1/2 כוס פירורי לחם

  • 1 ביצה

  • צרור כוסברה קצוצה

  • 1/3 כוס דומדמניות מיובשות (זרשק)

  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

להברשת העוף:

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 כפות דבש

הוראות הכנה

לפי ספר הבישול העתיק מדמשק, צריך לקשור את רגלי העוף ולנשוף דרך עור הצוואר על מנת להפריד בין העור לבין בשר העוף. אחר כך חותכים חתך קטן בגב העוף ומוציאים את הבשר והשלד. מורידים את הבשר מהשלד וקוצצים אותו עם בשר מעוף נוסף.

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים כרישות ובצלים על אש בינונית עד שהם מתרככים. מוסיפים תבלינים, מטגנים כחצי דקה ומסירים מהאש.

מערבבים את התערובת מהמחבת עם עוף קצוץ, פירורי לחם וביצה ולשים היטב. מוסיפים כוסברה קצוצה וזרשק ומערבבים. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מעט מים. מתבלים במלח ופלפל.

ממלאים את העור בזהירות במלית - חשוב לא לדחוס יותר מדי כדי לא לקרוע את העור. תופרים את הצוואר והגב וקושרים את הרגליים. אפשר להיעזר בשיפודים כדי לייצב את הירכיים בזמן הצלייה.

מחממים תנור ל־120 מעלות. מניחים את העוף בתבנית, יוצקים מעל ציר עוף או מים ואופים כשעה וחצי.

מוציאים את העוף ומעלים את חום התנור ל־200 מעלות. מברישים אותו בתערובת שמן זית ודבש ומחזירים לתנור לרבע שעה עד שהעור משחים.

לפני ההגשה, פורסים את העוף לפרוסות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ