עוף צלוי בתנור עם אריסה, מייפל ופירות מיובשים

עוף בתנור כמנה עיקרית עסיסית בטעמים מתוקים-חריפים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופיונים באריסה ומייפל עם פירות מיובשים.צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

  • 3 עופיונים או עופות שלמים

  • 1/3 כוס אריסה

  • 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי

  • ½1 כוסות שזיפים מיובשים מגולענים

  • ½1 כוסות משמשים מיובשים

  • ½1 כוסות תפוחים מיובשים

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים אריסה ומייפל בקערית לתערובת אחידה.

מושחים את העופות בתערובת (את מה שנשאר שומרים לפירות המיובשים) וקושרים את הרגליים בחוט שפגאט.

מניחים בתבנית שזיפים, משמשים ותפוחים מיובשים, מוסיפים את שארית תערובת האריסה, יוצקים 3/4 כוס מים ומערבבים.

מניחים מעל את העופות, ממליחים ומפלפלים. מכסים ברדיד אלומיניום.

אופים כ-30 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים כ-30 דקות נוספות, עד שהעופות שחומים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ