רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס

סבינה ולדמן מציעה את כל הטיפים לנתח רוסטביף סינטה עסיסי במילוי אספרגוס

סבינה ולדמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס.
סבינה ולדמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות

סינטה — אהובת הקרניבורים

נתח הסינטה, שטעמו בשרי במיוחד, מגיע ממותן הפרה — חלק פעיל ללא הרבה שומן, הזקוק ליישון כדי להתרכך. את הסינטה אפשר לצלות כנתח שלם, לפרוס לסטייקים או ליריעות דקיקות (קרפצ'ו).

הנתח עטוף בשכבת שומן עבה — בקשו מהקצב להורידה (היא לא אכילה ולא נמסה בחום). כשמכינים רוסטביף מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים מראש כדי להביאו לטמפרטורת החדר. לעיתים מושחים את הבשר בתערובת חרדל ותבלינים או צולים עם עשבי תיבול.

לא מומלץ להשרות במרינדה — שהות בנוזלים תפגע במרקם. את הצלייה מתחילים ב-250 מעלות למשך 10 דקות וממשיכים ב-180 מעלות (משך הצלייה תלוי במשקל ובמידת העשייה הרצויה). הסינטה נוטה להתייבש ולכן מומלץ לא לעבור דרגת מדיום. לפני הפריסה ממתינים 15-20 דקות כדי שהנוזלים ייספגו בבשר והוא יהיה עסיסי.

רכיבים

  • נתח סינטה במשקל 2 קילו

  • 2 צרורות אספרגוס ללא החלק התחתון הסיבי

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לרוטב חרדל:

  • 1 כף חרדל גרגירים

  • 1/4כוס חומץ בן יין לבן

  • 1 שן שום כתושה

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית תימין

  • 1/2 כוס שמן קנולה

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. קולפים את גבעולי האספרגוס (לא כולל התפרחת). חולטים במים הרותחים כשתי דקות ומעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים.

3. חותכים נתח סינטה במרכזו לצורת לפרפר (אפשר לבקש מהקצב). מתבלים במלח ופלפל, מניחים במרכז את האספרגוס החלוט ומגלגלים לרולדה. קושרים את הבשר בחוט ומתבלים שוב במלח ופלפל. מעבירים את הנתח לתבנית.

4. צולים כ-15 דקות, הופכים וצולים 15 דקות מהצד השני עד לדרגת מדיום. מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות.

5.  טורפים בקערה את כל חומרי הרוטב מלבד השמן. מזלפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.

6. פורסים את הסינטה גס ומגישים לצד הרוטב.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ