עוף בתנור של הגל החדש

מתכון עוף בתנור קלאסי מהספר "הבישול הטוב – מזרח ומערב" עם טאץ' עדכני

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף “הגל החדש” מתוך הספר של "הבישול הטוב מזרח ומערב".
תום פרנץ, שף אורח
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי

אורז לבן, להגשה

רכיבים

  • 6 כרעי עוף, כ-½1 קילו (במקור נכתב "עוף צעיר בפרוסות")

  • 4 כפות שמן

  • 1/2 סלסילת עגבניות שרי

  • 6-7 שיני שום

  • עלי דפנה

  • גרגרי פלפל אנגלי

  • 3 גבעולי סלרי חתוכים

  • קורט ג’ינג’ר טחון

  • מלח לפי הטעם

  • כף פפריקה מתוקה

  • 1/2 כוס קוניאק

  • 2.5 כוסות יין לבן

  • 12 זיתים

  • 2 תפוזים פרוסים לפרוסות עם הקליפה

אם רוצים להגשה

הוראות הכנה

מנקים היטב את חלקי העוף. מחממים שמן במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים המתאימה גם לאפייה בתנור (סוטאז') ומטגנים את העוף היטב מכל צדדיו.

מוסיפים את העגבניות, השום, עלי הדפנה, גרגרי פלפל, סלרי, מלח, ג'ינג'ר ופפריקה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה חצי שעה. אם צריך, מוסיפים רבע כוס מים.

מוסיפים את הקוניאק, היין הלבן והזיתים ומבשלים חצי שעה נוספת ללא מכסה. מוסיפים את פרוסות התפוזים ומעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. צולים ללא מכסה כ-15 דקות נוספות, עד שהעור של העוף פריך ושחום-זהוב. אם צריך, מרטיבים אותו בנוזלי הבישול והצלייה. מגישים חם.

הצעת הגשה: הולך נהדר על מצע אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ