אנטרקוט ממולא בפיסטוקים וצימוקים

נתח עסיסי לאוהבי בשר, שאפשר להכין מראש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אנטרקוט ממולא בפיסטוקים וצימוקים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה ו-20 דקות

הכנה מראש: מומלץ למלא מראש, לצפות ולשמור יממה במקרר עד לפני הצלייה וההגשה. מכיוון שהנתח קר, מוסיפים חמש דקות לצלייה.

רכיבים

  • 1 נתח במשקל כ-2 קילו אנטרקוט

למלית:

  • 4 כפות שמן

  • 2 בצלים קצוצים

  • 350 גרם בשר טחון

  • 100 גרם צימוקים מושרים במים רותחים חצי שעה ומסוננים

  • 50 גרם פיסטוק חלבי

  • 30 גרם צנוברים

  • 3 שיני שום

  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

  • 1/2 כפית קינמון טחון

  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים דק

  • מלח

  • 1 ביצה

  • פלפל שחור גרוס דק

לציפוי וצלייה:

  • 2 כפות דבש

  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

  • 2 כוסות יין לבן

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-250 מעלות.

2. חותכים את הנתח במרכז לאורכו, לקבלת מצע שטוח ומוכן למילוי. אפשר לבקש את עזרת הקצב.

3. הכנת המלית: מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים בה בצל 2-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים, עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר הופך לפירורי. מסירים מהאש. מוסיפים לבשר את שאר חומרי המלית מלבד ביצה ומערבבים היטב.

4. מפזרים את המלית על גבי משטח הבשר ומגלגלים לרולדה. קושרים בעזרת חוט שפגאט. מורחים את הרולדה בתערובת של דבש, חרדל ופלפל שחור גרוס.

5. מניחים על רשת צלייה. יוצקים לתבנית יין ומניחים עליה את רשת הצלייה.

6. צולים את הרולדה כ-15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות, וצולים עוד כ-50 דקות (הפנים יישאר בגוון אדמדם) או עד מידת העשייה הרצויה.

7. מוציאים מהתנור, משהים למשך 10 דקות, פורסים ומגישים. אפשר להכין מראש ולחמם (המלית עוזרת לבשר להישאר עסיסי).

8. ממלאים, צולים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ