קובי בנדלק ועופר אלמליח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי בנדלק ועופר אלמליח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי + כבישה
לשון כבושה עם צלפים, חרדל וזרעי עגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח.צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

רכיבים

ללשון:

  • 1.5 קילו לשון בקר

  • 2 כפיות מלח כבישה (להשיג בחנויות תבלינים)

  • 4 ליטר מים

  • 3 גזרים חתוכים גס

  • 2 בצלים חתוכים גס

  • 4 גבעולי סלרי חתוכים ל-4 מקטעים

  • 10 ענפי תימין

  • 2 עלי דפנה

  • 5 גרגרי ערער

  • 3 גרגרי פלפל אנגלי

  • 1 כף זרעי  כוסברה

להגשה:

  • עלי ארוגולה בייבי /מיקרו עלים/נבטי חמנייה

  • צלפים

  • זרעי עגנביות שרי

  • שמן זית

  • חומץ בלסמי

הוראות הכנה

1. מערבבים את המים עם מלח הכבישה. מניחים את הבשר בכלי מלבני וצר יחסית ויוצקים עליו את הנוזל עד שהוא מכוסה מכל הכיוונים. מכסים ומעבירים לקירור לשלושה ימים.

2. שוטפים את הלשון היטב מנוזל הכבישה, מעבירים לסיר ומוסיפים מים נקיים כדי כיסוי. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כשעה וחצי.

3. קולפים את הלשון, מצננים ושומרים במקרר עד 10 ימים.

4. פורסים את הלשון דק-דק ומסדרים על צלחת כמו קרפאצ’ו. מקשטים בארוגולה, צלפים, זרעי עגבניות וחומץ בלסמי. מזלפים מעל מעט שמן זית.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ