צלעות טלה עם צ'אטני תפוחים

מנה בעלת מתיקות חריפה-חמצמצה שמנגנת על בלוטות הטעם, כשהצ'אטני מוסיף למתיקות הטבעית של בשר הטלה טעמים מעוררים

אריק גולנסקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אריק גולנסקי
צלעות טלה עם צ'אטני תפוחים של אריק גולנסקי.צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

  • 16 צלעות טלה (במשקל 120-140 גרם כל אחת)

  • פלפל שחור גרוס

לצ'אטני:

  • 5 כפות שמן ניטרלי

  • 1 כפית זרעי חרדל

  • 4 בצל סגול קטן קצוץ לקוביות קטנות

  • 1 פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק

  • 4 שיני שום קצוצות

  • 8 תפוחי עץ גרני סמית קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות של 1 ס”מ

  • 1/4 כוס סוכר דמררה חום

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כוס חומץ תפוחים

להגשה:

  • 1 כוס עלי נענע קצוצים

הוראות הכנה

1. הכנת הצ'אטני: מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים זרעי חרדל, בצל ופלפל חריף ומטגנים-מערבבים 4-5 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים שום ומטגנים-מערבבים כדקה עד שעולה ניחוח.

2. מוסיפים קוביות תפוח וסוכר חום ומטגנים-מערבבים 3-4 דקות עד שהסוכר מתקרמל ועוטף את קוביות התפוח.

3. ממליחים, מוסיפים חומץ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהתפוחים מתרככים. מדי פעם מערבבים. הצ'אטני יישמר במקרר עד שבוע.

4. הכנת הצלעות: מתבלים את הצלעות בפלפל שחור וצולים מעל גריל פחמים לוהט כארבע דקות מכל צד. מורידים את הנתח מהגריל וממליחים.

5. הרכבת המנה: מניחים בכל צלחת שתי כפות צ'אטני, מפזרים מעל עלי נענע, מניחים שתי צלעות ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ