צלעות טלה עם צ'אטני תפוחים
מנה בעלת מתיקות חריפה-חמצמצה שמנגנת על בלוטות הטעם, כשהצ'אטני מוסיף למתיקות הטבעית של בשר הטלה טעמים מעוררים
רכיבים
16 צלעות טלה (במשקל 120-140 גרם כל אחת)
פלפל שחור גרוס
לצ'אטני:
5 כפות שמן ניטרלי
1 כפית זרעי חרדל
4 בצל סגול קטן קצוץ לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
8 תפוחי עץ גרני סמית קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות של 1 ס”מ
1/4 כוס סוכר דמררה חום
1/2 כפית מלח
1 כוס חומץ תפוחים
להגשה:
1 כוס עלי נענע קצוצים
הוראות הכנה
1. הכנת הצ'אטני: מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים זרעי חרדל, בצל ופלפל חריף ומטגנים-מערבבים 4-5 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים שום ומטגנים-מערבבים כדקה עד שעולה ניחוח.
2. מוסיפים קוביות תפוח וסוכר חום ומטגנים-מערבבים 3-4 דקות עד שהסוכר מתקרמל ועוטף את קוביות התפוח.
3. ממליחים, מוסיפים חומץ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהתפוחים מתרככים. מדי פעם מערבבים. הצ'אטני יישמר במקרר עד שבוע.
4. הכנת הצלעות: מתבלים את הצלעות בפלפל שחור וצולים מעל גריל פחמים לוהט כארבע דקות מכל צד. מורידים את הנתח מהגריל וממליחים.
5. הרכבת המנה: מניחים בכל צלחת שתי כפות צ'אטני, מפזרים מעל עלי נענע, מניחים שתי צלעות ומגישים.