שיפודון פרגית במשרה תאילנדית עם בטטה

מנה שמתאימה לפיקניק שבסופו, באורח פלא, כל בני המשפחה והחברים ילקקו את האצבעות

שי לוינשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי לוינשטיין, שף אורח
שיפודון פרגית במשרה תאילנדית עם בטטה, קרם קוקוס ואננס של שף שי לוינשטיין. צילום: יפית בשבקין. סטיילינג: גליה גולדשטיין

רכיבים

  • 6 נתחי פרגיות ללא עור וללא שומן

  • 6 בטטות בינוניות, עטופות בנייר כסף

  • 1/2 כוס קרם קוקוס

  • 3 פרוסות אננס צרובות מעט על הגריל

למשרה תאילנדית:

  • 3 שיני שום

  • 1 שורש למון גראס קצוץ

  • 2 כפות ג’ינג’ר טרי מגורר

  • 1/4 כוס סויה

  • 3 כפות סילאן

  • 1 כפית צ'ילי חריף

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה.

2. מכניסים את הפרגיות למשרה ומניחים במקרר למשך לילה. משאירים חלק מהמשרה בצד להכנת רוטב הקוקוס.

3. מניחים את הבטטות העטופות בנייר כסף על המנגל עד לריכוך.

4. משפדים את הפרגיות בשיפודי יקיטורי ומניחים על המנגל עד לעשייה.

5. הכנת הרוטב: יוצקים לסיר קטן את קרם הקוקוס. קוצצים את האננס לקוביות ומכניסים לסיר. יוצקים פנימה את המשרה התאילנדית שנותרה. משלימים את הטעם עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.

6. הרכבת המנה: מוציאים את הבטטה מנייר הכסף וחורצים באמצע מקום לשיפודון, מעליו יוצקים את רוטב הקוקוס.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ