כבד עוף מוקפץ בבצל מקורמל, עמבה וכורכום
מנה זריזה עם שפע של טעמים בזכות בישום התבלינים
רות אוליבר

כבדים מוקפצים בשאלוטס, עמבה וכורכום.צילום: shutterstock
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
20 דקותגיוונים:
במקום עמבה מוסיפים ריבה בטעם שאוהבים, מפחיתים חצי מכמות המייפל ומקבלים כבדי עוף בצ'אטני פירות.
אפשר להחליף את בצלי השאלוט בבצלצלים קטנים או בשפע בצל לבן.
רכיבים
1/2 קילו כבדי עוף טריים ונקיים
5 כפות שמן זית
10 בצלי שאלוט חצויים
3 שיני שום קצוצות
1 כפית כורכום
1 כפית קארי
1/4 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס יין לבן
2 כפות עמבה
הוראות הכנה
1. מחממים שמן במחבת או בווק, מוסיפים שאלוטס ומקפיצים חמש דקות על להבה גבוהה.
2. מוסיפים שום, כבדים ותבלינים ומקפיצים עוד כחמש דקות או עד שהכבדים שחומים מבחוץ אך עדיין מעט ורדרדים בפנים.
3. מוסיפים יין ועמבה ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים 3-4 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.