קדרת כבש, ארטישוק ירושלמי, פול ועגבניות לחות

חגיגה בסיר אחד: מנה עיקרית עשירה במרכיבים וטעמים המוגשת למרכז השולחן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קדרת כבש, ארטישוק ירושלמי, פול ועגבניות לחות .
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
4 שעות

גיוונים:

קדרת כבש עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה קטנים: מחליפים את הפול בכמות זהה של שעועית ירוקה ואת הארטישוק הירושלמי - בכמות זהה של תפוחי אדמה קטנטנים.

קדרת עוף עם פול וארטישוק ירושלמי: ממירים את הכבש בחמש כרעיים מחולקות (או ב-12 שוקיים). מטגנים להשחמה ומבשלים שעה וחצי בסך כל.

רכיבים

  • 1½ קילו נתח כתף כבש ללא עצם חתוכה לקוביות 5 ס''מ

  • 3 כפות שמן קנולה

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות

  • 1 גזר פרוס דק

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 250 גרם ערמונים קלויים וקלופים (אפשר אלה הנמכרים בוואקום)

  • 100 גרם עגבניות לחות חתוכות לרצועות

  • 1½ כוסות ציר בקר או ציר עוף

  • 3 גבעולי תימין

  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

  • 1 כף ראס אל-חנות

  • 1 מקל קינמון

  • 2 קילו ארטישוק ירושלמי קלוף

  • 800 גרם פול ירוק קלוף טרי או מוקפא

  • 1 צרור כוסברה טרייה קצוצה

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • מיץ מ-1/2 לימון

הוראות הכנה

1. מחממים שמן בקדרה גדולה או בסיר כבד שמתאים לתנור ומטגנים בצל, גזר ושום כחמש דקות. מוסיפים בשר ומטגנים עוד חמש דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים ערמונים, עגבניות לחות וציר ומתבלים בתימין, זרעי כוסברה טחונים, ראס אל-חנות ומקל קינמון. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי.

3. מוסיפים פול וארטישוק ירושלמי ומבשלים עוד שעה וחצי-שעתיים. עד כאן אפשר להכין מראש.

4. בחימום שלפני ההגשה (או לקראת סוף הבישול) מוסיפים כוסברה טרייה, מלח, פלפל ומיץ לימון. מבשלים עוד כרבע שעה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ