המבורגזה - המבורגרים אישיים עם בצל קריספי

המבורגרים אישיים משובחים עם בצל פריך בבלילת בירה

אבי כהן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי כהן, שף אורח
המבורגזה - המבורגרים אישיים עם איולי צ׳יפוטלה ובצל קריספי של שף אבי כהן.צילום: בן יוסטר

רכיבים

להמבורגרים:

  • 400 גרם בשר בקר טחון

  • 80 גרם שומן בקר

  • 20 גרם פלפל אדום יבש

  • 1/2 כפית מלח

לבצל בבלילת בירה:

  • 1 בצל לבן

  • 1 כפית זרעי חרדל

  • 1 ביצה

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/4 כוס בירה

  • 1 כוס קמח

להגשה:

  • מיונז

  • 4 לחמניות

הוראות הכנה

1. משרים את הפלפלים במים שלוש שעות עד שהם מכפילים את גודלם. מנקים מגרעינים ומסננים את המים. טוחנים בבלנדר את הפלפלים עם חצי כמות ממי ההשריה, עד קבלת משחה חלקה.

2. מוסיפים את המשחה לתערובת הבשר הטחון, מוסיפים מלח ולשים היטב כמה דקות ברציפות.

3. מחלקים לכדורים של 100 גרם ומשטחים לצורת המבורגר. צולים על הגריל או במחבת.

4. הכנת בצל בבלילת בירה: פורסים את הבצל לרוחב בעובי של 2 ס"מ ומבשלים ארבע דקות במי מלח.

5. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה (מלבד הבצל והקמח) בקערה עד קבלת מרקם חלק.

6. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד קבלת מרקם חלק (אם חסר קמח ניתן להוסיף כדי שתתקבל בלילה סמיכה למדי).

7. הרכבת המנה: מורחים מיונז על הלחמנייה, מניחים את ההמבורגר ואת טבעות הבצל, סוגרים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ