פאטה כבד וערמונים עם רוטב יין

בניגוד למקובל, את הפאטה הזה לא אופים, והכנתו קלה במיוחד. התוצאה נימוחה ובעלת טעם ערמוני ועמוק

איילת אור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איילת אור
פאטה כבד וערמונים עם רוטב יין.צילום: דניה ויינר, סגנון: רותם ניר

רכיבים

  • 350 גרם כבדי עוף נקיים

  • מעט חמאה

  • 2 (200 גרם) בצלים סגולים קלופים וקצוצים דק מאוד

  • 2 כפות סוכר חום

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • שוט יין אדום

  • שוט יין פורט

  • 80 גרם חמאה קרה

  • חופן גדול (1 כוס) ערמונים בוואקום

לרוטב יין:

  • 1 כוס יין אדום יבש

  • 1/4 כוס סוכר

  • 1 מקל קינמון

  • 1 יחידה כוכב אניס

  • 2 תרמילי הל

  • 2 סרטים של קליפת תפוז

הוראות הכנה

1. הכנת הפאטה: מאדים בצל במחבת עם מעט חמאה עד ששקוף ורך. מוסיפים כבד ומטגנים כשבע דקות לדרגת מדיום. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל. מוסיפים יין אדום ומטגנים יחד עוד דקה לאידוי. מורידים מהאש ומקררים מעט.

2. מעבירים את תוכן המחבת למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים פורט וחמאה ומערבבים, עד שהחמאה נמסה לחלוטין ומתמזגת עם הכבד. טועמים ומתקנים תיבול.

3. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק, ומטביעים את הערמונים בתוך התערובת. מכסים בניילון נצמד (צמוד לפאטה, למניעת השחרה) ומכניסים למקרר ל־6-8 שעות.

4. הכנת הרוטב: מבשלים את כל החומרים יחד כ-7-8 דקות עד לקבלת מרקם סמיך (מעבירים כף, שאמורה להשאיר “שביל” ברוטב).

5. הכנת טוסטים ורכבת המנה: מטפטפים שמן זית על פרוסות לחם וקולים לטוסט. את הטוסט מניחים על צלחת ועליו פרוסת פאטה עבה, ומזלפים מרוטב היין האדום.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ